Închisori CIA, România. Bogdan Chirieac: Se încalcă tratatul din 1992 de la Maastricht

Vladimir Neagu |
Data publicării:

CEDO a condamnat România după ce suspectul de terorism Abd al Rahim al-Nashiri a susținut că a fost deținut în secret și torturat într-o închisoare CIA de pe teritoriul țării noastre. 

Al-Nashiri susţine că România a permis CIA să îl deţină în secret pe teritoriul său şi să îl supună torturilor şi diverselor forme de abuz fizic şi mental şi acuză lipsa posibilităţii de a lua legătura cu familia sa. El acuză faptul că România a permis mutarea sa către alte centre de detenţie secretă gestionate de CIA, expunându-l unor tratamente similare pentru mai mulţi ani. Abd al Rahim al-Nashiri critică lipsa unei investigaţii rapide şi cuprinzătoare cu privire la acuzaţiile sale. Acest caz a fost înregistrat la CEDO în data de 1 iunie 2012.

Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat decizia CEDO. 

”Putem fi sancționați de UE, sancționați cu suspendarea dreptului de vot în Consiliu. Problema e că se încalcă tratatul din 1992 de la Maastricht, care a constituit UE, prin care se folosește tortura în interiorul unui stat european, ceea ce nu este permis, sub nicio formă. Atunci, nu îndeplinești criteriile politice, la vremea respectivă de aderare la UE, acum nu îndeplinești criteriile politice de apartenență la UE. Mi-este teamă că din punct de vedere politico-diplomatic vor fi consecințe grave pentru România. României îi poate fi suspendat dreptul de vot în Consiliul European, în consiliile de specialitate ale miniștrilor. E un lucru rău, cu adevărat rău pentru România”  a spus analistul politic. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel