Începe procesul membrilor Reuss acuzați în Germania de înaltă trădare. Printre inculpați sunt și foști soldați și membri ai AfD care nu recunosc legitimitatea statului german

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Începând de luni, nouă presupuși membri ai unei grupări conduse de aristocratul german Prințul Heinrich al XIII-lea de Reuss sunt judecați de un tribunal din Stuttgart, fiind acuzați de terorism și înaltă trădare, conform Agerpres, care citează DPA.

Cei nouă membri ai mișcării Reichsbürger (Cetățenii Reich-ului), un grup care contestă legitimitatea statului german actual, sunt acuzați de apartenență la o organizație teroristă și de pregătirea unei acțiuni de trădare.

Unul dintre ei este suplimentar acuzat de tentativă de omor în legătură cu focuri de armă trase asupra unor polițiști care efectuau o percheziție în locuința sa din Reutlingen, la sud de Stuttgart, în martie 2023. Polițiștii au fost răniți.

Procesul de la Înalta Curte Regională din Stuttgart este primul din cele trei intentate grupului lui Reuss, un om de afaceri monarhist care a devenit cunoscut în urma raidurilor poliției atât în Germania, cât și în afara țării în decembrie 2022.

În total, 27 de persoane sunt acuzate de complot în vederea răsturnării prin violență a guvernului german, chiar cu probabilitatea decesului unor persoane. Planul era să-l instaleze pe Reuss în fruntea unei noi forme de guvernare.

Printre acuzați se află foști soldați, un fost judecător din Berlin și un parlamentar al partidului Alternativa pentru Germania (AfD, extrema dreaptă).

Procesul de la Stuttgart se va concentra pe aripa militară a grupării, care este acuzată de tentativă de răsturnare a ordinii de stat prin forța armelor. Conform acuzațiilor, aceștia au început formarea a 280 de unități înarmate.

Inculpații, cu vârste între 42 și 60 de ani, s-au alăturat grupării în 2022 și au avut diverse roluri în aripa militară. Aceștia sunt în prezent în custodia poliției.

Alte procese vor urma în cursul acestui an la Frankfurt, împotriva presupușilor lideri ai grupării, și la München, împotriva celorlalți membri.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy - smt4.3.1
pixel