Încă un test încheiat cu succes în cadrul programului stealth UAV XQ-58A Valkyrie

Eduard Pascu / 29 ian 2020 / 08:57

La poligonul Yuma a fost efectuat al patrulea test al dronei XQ-58A Valkyrie în cadrul programului stealth UAV, transmite defence blog. 

Kratos Defense & Security Solutions a anunțat că a înregistrat progrese cadrul programului Valkyrie pentru crearea de noi avioane de luptă fără pilot pentru US Air Force. Conform unei informări a companiei, XQ-58A Valkyrie a finalizat cu succes al patrulea zbor de testare joi, 23 ianuarie 2020, la poligonul de încercări Yuma din Arizona.

Zborul de joi a durat peste o oră, timp în care prototipul XQ-58A a finalizat cu succes 49 de teste: 43 de obiective de test de bază, plus 6 teste suplimentare. Aeronava și-a desfășurat parașutele și a aterizat normal, validând astfel modificările de aerodinamică încorporate după zborul trei. Până în prezent, Valkyrie a zburat mai mult de cinci ore și a depășit planificarea inițială pentru acest prototip.

Sistemul XQ-58A Valkyrie este dezvoltat de Kratos Unmanned Aerial Systems în parteneriat cu Air Force Research Laboratory (AFRL) pentru dezvoltarea de aeronave cu cost redus, multi-misiune, capabil să zboare pe distanțe lungi și la viteze subsonice mari. Este destinat să sprijine o varietate de misiuni de apărare.

Vezi și: US Navy a dislocat, pentru prima dată, drona MQ-4C Triton la Baza Andersen din insula Guam

 

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy