Încă un test încheiat cu succes în cadrul programului stealth UAV XQ-58A Valkyrie

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:

La poligonul Yuma a fost efectuat al patrulea test al dronei XQ-58A Valkyrie în cadrul programului stealth UAV, transmite defence blog. 

Kratos Defense & Security Solutions a anunțat că a înregistrat progrese cadrul programului Valkyrie pentru crearea de noi avioane de luptă fără pilot pentru US Air Force. Conform unei informări a companiei, XQ-58A Valkyrie a finalizat cu succes al patrulea zbor de testare joi, 23 ianuarie 2020, la poligonul de încercări Yuma din Arizona.

Zborul de joi a durat peste o oră, timp în care prototipul XQ-58A a finalizat cu succes 49 de teste: 43 de obiective de test de bază, plus 6 teste suplimentare. Aeronava și-a desfășurat parașutele și a aterizat normal, validând astfel modificările de aerodinamică încorporate după zborul trei. Până în prezent, Valkyrie a zburat mai mult de cinci ore și a depășit planificarea inițială pentru acest prototip.

Sistemul XQ-58A Valkyrie este dezvoltat de Kratos Unmanned Aerial Systems în parteneriat cu Air Force Research Laboratory (AFRL) pentru dezvoltarea de aeronave cu cost redus, multi-misiune, capabil să zboare pe distanțe lungi și la viteze subsonice mari. Este destinat să sprijine o varietate de misiuni de apărare.

Vezi și: US Navy a dislocat, pentru prima dată, drona MQ-4C Triton la Baza Andersen din insula Guam

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel