US Navy a dislocat, pentru prima dată, drona MQ-4C Triton la Baza Andersen din insula Guam

Eduard Pascu / 28 ian 2020 / 10:39

US Navy a desfășurat pentru prima dată vehiculul aerian fără pilot, produs de Northwest Grumman, MQ-4C Triton Broad Area Maritime System (BAMS), transmite Jane.

Aceasta este prima variantă navală derivată din drona RQ-4 Global Hawk, de înaltă altitudine, cu autonomie mare, care a ajuns la Baza Andersen a US Air Force de pe insula Guam. Desfășurarea acesteia reprezintă și introducerea ei în cadrul Flotei a 7-a a US Navy în zona de operații din Pacific.

Comandantul, Task Force, căpitanul Matt Rutherford a spus că la Baza Andersen vor fi dislocate două astfel de aeronave. „Cuplarea capacităților dronei MQ-4C Triton cu aeronavele Boeing P-8 PoseidonP-3 Orion MMA și EP-3 (de misiuni speciale) va permite o mai bună cunoaștere a zonei maritime și vine în sprijinul obiectivelor de securitate regională și națională", a mai declarat el.

Escadrila de aeronave fără pilot (VUP -19) - prima escadrilă de patrulare fără pilot a US Navy - va opera pentru a menține capacitățile de avertizare timpurie și pentru a dezvolta în continuare un sistem HALE (High-Altitude Long-Endurance) în zona maritimă, a anunțat US Navy.

Anunțul privind alocarea dronei MQ-4C Triton la Baza Andersen vine la 18 luni după ce US Navy a anunțat introducerea în serviciu a UAV-ului Triton, în iunie 2018. MQ-4C Triton a fost dezvoltat din varianta navală Block 30 RQ-4N care este o variantă a dronei RQ-4 Global Hawk HALE. US Navy spune că acest echipament va oferi supraveghere și recunoaștere în zona maritimă în sprijinul unei largi game de operațiuni militare.

Vezi și: US Army are la dispoziție 5,1 miliarde de dolari pentru Global Tactical Advanced Communication Systems II 

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy