Încă doi soldați ucraineni uciși în ultimele 24 de ore de separatiștii pro-ruși. Armistițiul e în picioare doar pe hârtie

Tudor Curtifan |
Data actualizării: | Data publicării:
Foto: Ministry of Defense of Ukraine - Facebook
Foto: Ministry of Defense of Ukraine - Facebook

Încă doi soldați ai Armatei Ucrainei și-au pierdut viața în ultimele 24 de ore ca urmare a confruntărilor care au avut loc cu separatiștii pro-ruși susținuți de Federația Rusă.

Comandamentul Forțelor Armate din Ucraina a confirmat că insurgenții pro-ruși au efectuat șapte atacuri asupra militarilor ucraineni în ultimele 24 de ore, potrivit portalului ucrainean Unian.info.

Ca urmare a acestor atacuri, pe data de 5 aprilie 2021 doi soldați ai Armatei Ucrainei au fost împușcați mortal în timpul confruntărilor cu separatiștii pro-ruși.

Moartea soldaților vine după ce pe 26 martie Ucraina a cunoscut cea mai sângeroasă zi din ultimii ani ai conflictului, când alți patru militari au fost uciși în confruntări.

Situația din Ucraina tinde să scape de sub control după ce în urmă cu câteva zile luptele în Donbas au fost reluate. Atât Ucraina, cât și Federația Rusă au comasat trupe la frontierele autointitulatelor republici din Donețk și Lugansk. Cele două state se acuză reciproc de escaladarea conflictului militar.

 

Armistițiul dintre Ucraina și separatiștii pro-ruși mai e valabil doar pe hârtie

 

NATO - și mai ales SUA -, dar și UE și-au exprimat sprijinul asupra suveranității Ucrainei, pe fondul tensiunilor tot mai mari.

Amintim că Ucraina și separatiștii pro-ruși se află sub un armistițiu semnat pe 27 iulie 2020 sub Formatul Normandia, armistițiu care pare să mai fie valabil doar pe hârtie.

Războiul în estul Ucrainei, soldat cu peste 14.000 de morţi de la declanşarea sa, a început la scurt timp după fuga în Rusia a preşedintelui ucrainean pro-rus Viktor Ianukovici şi sosirea la putere la Kiev a forţelor pro-occidentale.

În tot acest climat, Moscova a anexat ilegal în 2014 peninsula ucraineană Crimeea și, deși există numeroase dovezi cu privire la implicarea Rusiei în războiul din Ucraina, atât economic cât și militar, Kremlinul neagă acest lucru.

CITEȘTE ȘI: Și Belarusul concentrează trupe la frontieră. Un război în Ucraina este considerat iminent

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel