Înălțimile Golan. Netanyahu vrea ca o colonie să-i poarte numele lui Trump

Tudor Curtifan |
Data publicării:
Donald Trump și Benjamin Netanyahu, în timpul vizitei premierului Israelului în Statele Unite ale Americii
Donald Trump și Benjamin Netanyahu, în timpul vizitei premierului Israelului în Statele Unite ale Americii

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a afirmat ieri că vrea ca o nouă colonie israeliană din Înălţimile Golan să poarte numele preşedintelui american Donald Trump.

Israelienii au fost "profund mişcaţi" de decizia lui Trump de a recunoaşte suveranitatea Israelului asupra Înălţimilor Golan, a subliniat Netanyahu într-o înregistrare video difuzată în timpul unei vizite cu familia în zonă.

"De aceea, după vacanţa de Paşte, intenţionez să propun în guvern o rezoluţie privind numirea unei noi comunităţi de pe Înălţimile Golan după preşedintele Donald J.Trump", a declarat Netanyahu, care a lansat discuţii cu potenţiali parteneri de coaliţie pentru a forma un nou cabinet, după ce a câştigat alegerile legislative din 9 aprilie.

Înălţimile Golan - zonă bogată în apă - au fost cucerite şi ulterior anexate de statul evreu de la Siria în 1967. Preşedintele SUA a semnat la sfârşitul lui martie, la Casa Albă, în prezenţa premierului israelian, decretul prin care recunoaşte oficial suveranitatea Israelului asupra acestui teritoriu, decizie criticată de lumea arabă. Anul trecut, mutarea ambasadei SUA de la Tel Aviv la Ierusalim a stârnit furie în lumea arabă.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel