Înaintea invaziei ruse în Ucraina, SUA au decis ca navele de război americane să nu fie în Marea Neagră

Distrugătorul american USS Porter, în Marea Neagră, în timpul exercițiului Sea Breeze 2020. Sursă foto: Ministerul Apărării din Ucraina
Distrugătorul american USS Porter, în Marea Neagră, în timpul exercițiului Sea Breeze 2020. Sursă foto: Ministerul Apărării din Ucraina

Statele Unite ale Americii a decis înaintea invaziei ruse în Ucraina ca navele de război americane să nu se afle în Marea Neagră, pentru a nu risca o confruntare militară cu Federația Rusă.

Potrivit generalului Tod Wolters, Comandantul Suprem al Forţelor Aliate în Europa (SACEUR), administrația preşedintelui american Joe Biden a luat înaintea invaziei ruse în Ucraina decizia politică de a ţine navele militare americane în afara Mării Negre.

Aceste declarații au fost făcute în timpul unei audieri în Congresul Statelor Unite ale Americii, amintește agenția națională de presă Agerres, care citează Reuters.

În timp ce Statele Unite au oferit Ucrainei arme şi informaţii pentru a o ajuta să reziste în faţa invaziei ruse, Biden a încercat să menţină SUA în afara unei confruntări militare directe cu Rusia, ceea ce a inclus şi retragerea instructorilor militari americani din Ucraina.

Pe de altă parte, Wolters a precizat că avioanele militare americane desfăşoară în continuare zboruri deasupra Mării Negre.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel