În timp ce Ucraina primește tancuri occidentale “cu țârâita”, Rusia spune că a trimis în zona de conflict câteva sute de tancuri moderne

Ionel Copcea |
Data actualizării: | Data publicării:

Agenția de presă rusă RIA Novosti a informat, pe 29.03.2023, citând o sursă bine informată, că întreprinderile Complexului Militar Industrial continuă să aprovizioneze trupele ruse din zona asa-zisei ''operației militare speciale'' cu vehicule blindate noi, inclusiv cu tancuri moderne. În ultima perioadă, câteva sute de tancuri noi, abia ieșite de pe liniile de producție, au fost trimise pe linia de contact.

Potrivit sursei agenției, Ministerul rus al Apărării continuă să transfere tancuri noi în zona operației militare speciale. În principal, este vorba despre tancuri de tip Т-90М Proryv și Т-72B3М modernizate. Tehnica este livrată direct de la producător, care funcționează non-stop. Tancurile sunt echipate în funcție de experiențele de utilizare în zona frontului, dispunând și de mijloace pentru lupta antitanc.

“În prezent, în zona operației militare speciale acționează câteva sute de tancuri noi, recent eliberate de pe banda de producție. Acestea sunt în principal tancuri Т-90М Proryv, precum și tancuri profund modernizate Т-72B3М”, a menționat sursa.

Citeşte şi: T-90M Proryv, cel mai modern tanc al armatei ruse, ''disecat'' de armată ucraineană (Foto/Video): Este mai mult un T-72 cu componente occidentale

După cum a precizat aceasta, tancurile rusești nu sunt inferioare prin caracteristicile lor modelelor moderne occidentale și, în unele aspecte, chiar le depășesc. În timpul producerii tancurilor, a fost luată în considerare experiența utilizării acestora în operația militară specială, ceea ce a permis efectuarea unor modificări la vehiculele blindate.

În ultimele zile, statele occidentale au început și ele să furnizeze tancuri Ucrainei. Astfel, Kievul a primit 14 tancuri Challenger 2 din Marea Britanie, 18 tancuri Leopard 2A6 din Germania, precum și alte 3 tancuri de același tip din Portugalia.

De asemenea, au mai fost livrate și alte tancuri din mai multe țări ale așa-numitei “coaliții a tancurilor”. Forțele Armate ale Ucrainei pregătesc o grupare dotată cu blindate, care, în cadrul contraofensivei de primăvară, ar trebui să spargă apărarea armatei ruse.

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel