În timp ce România face calcule pe hârtie pentru F-35, Polonia a trecut la următoarea etapă: Primii piloți polonezi au finalizat etapa I de pregătire

Cristian Soare |
Data actualizării: | Data publicării:

Avioanele poloneze F-35 se află deja pe linia de producție și vom primi steagul alb și roșu pe fuzelajele lor la mijlocul anului viitor. Cu toate acestea, cum rămâne cu piloții? În urmă cu două zile, ministrul polonez al Apărării, Mariusz Blaszczak sa întâlnit cu mai mulți piloți polonezi care au finalizat prima etapă de pregătire pentru operarea aviației de generație a Va. Aceștia vor fi primii care vor zbura în Statele Unite pentru a se antrena direct . pe avioanele F-35.

 

 

La Baza Aeriană Tactică 31 Poznan-Krzesiny, ministrul polonez al Apărării, Mariusz Blaszczak, a înmânat unui grup de piloți și personalului tehnic din cadrul Forțelor Aeriene Poloneze certificate care atestă finalizarea dintre etapele de pregătire pentru desfășurarea unei generații ulterioară. 

Ca o comparație cu nivelul la care a ajuns Polonia pe drumul către F-35, România a stabilit în următoarele câteva zile realizate înzestrării cu avioane de generație a Va de tip F-35 pentru Forțele Aeriene Române.

Generalul Daniel Petrescu, șeful Statului Major al Forțelor Armate ale României, a comentat într-o conferință subiectul momentului: F-35 pentru România.

În ceea ce privește după orizontul de timp, șeful Armatei spune că se va face 2030, când resursă avioanelor F-16 va ajunge la final.

„Ceea ce ne propunem noi este să înceapă acum (nr - procedura și procesul complex de proceduri) și, în perspectiva anilor 2030, atunci când avioanele F-16 pe care le avem în dotare vor epuiza resursa să putem trece la noul avion. de generația a Va” , a precizat generalul Daniel Petrescu.

 

Polonia primește F-35 în următorii ani

 

2. F-35 Polon... (f_35_polonia_17265400.jpg)

F-35 Polonia, sursă foto: Ministerul Apărării din Polonia

După cum a indicat Ministerul polonez al Apărării, livrările de aviație F-35A către Polonia vor fi efectuate între 2024 și 2030, primele șase avioane urmând să fie desfășurate temporar între 2024 și 2025 la una dintre bazele aeriene de pe SUA pentru instruirea pilotilor și 2025. personalului tehnic al Forțelor Aeriene Poloneze.

Sosirea primei aeronave în Polonia este așteptată la începutul anilor 2025/26. În timpul conferinței de presă a bazei din Krzesiny, sa subliniat că, în cazul aeronavei americane F-35, producătorul a adoptat principiul de începere imediată a instruirii. Prin urmare, primii piloți polonezi vor avea imediat dreptul de a sta pe aparate poloneze, și nu, ca în cazul F-16, să înceapă pregătirea pentru aparate americane și abia mai târziu pe cele poloneze.

Acest lucru se va întâmpla anul viitor, iar primii doi piloți care vor fi trimiși vor fi instructori cu experiență. Acest lucru ar trebui să facă posibilă desfășurarea dinamică a primelor cursuri de pregătire pe avioanele de generație a cincea. Totuși, înainte de a urcă la manșa avionului, există o fază importantă de pregătire pe simulator și de dobândire a unei experiențe valoroase ale partenerilor NATO, care sunt deja utilizatori ai flotei F-35, care sunt, de asemenea, în creștere în Europa. .

În discursul ministrului Apărării Naționale, Mariusz Blaszczak, a fost menționată și potrivită de avioane sud-coreene FA-50. Potrivit ministrului, acestea urmează să consolideze Forțele Aeriene într-un timp foarte scurt, să arate rapiditatea acțiunilor pentru modernizarea aviației, dar și să fie un simbol al cooperării în dezvoltare cu Republica Coreea (Coreea de Sud).

 

F-35 va schimba fața Forțelor Aeriene Poloneze

 

Revenind la F-35 în sine, sa subliniat că vorbim despre o ''mașină centrată pe comunicații în rețea''. Prin urmare, avantajul său va fi acela de a se integra cu alte sisteme de luptă provenită din SUA. În acest caz este vorba, de exemplu, despre sistemele HIMARS. 

La ceremonia de înmânare a certificatelor a fost prezent și generalul Ireneusz Nowak, inspector în cadrul Comandamentului General al Forțelor Armate Poloneze. Evaluând programul F-35 pentru Polonia, acesta a subliniat acțiunea oportună din partea producătorului american. De asemenea, generalul a remarcat că aparatul de generație a cincea se caracterizează prin calități mai bune decât cele mai bune despre care se vorbește în mod public.Și doar un număr mic de persoane care cunosc pe deplin F-35 pot evalua astăzi eficiența aeronavei avansate de Polonia.

„Astăzi, F-16! În curând F-35, faptului că Forțele Aeriene vor intra într-o nouă etapă a dezvoltării sale. Ne vom alătura grupului de elită al țărilor care dispun de avioane multirol F-35A din generația a Va, adică avioane care sunt centru de comandă și care se disting prin interoperabilitatea lor”, a precizat oficial.

De asemenea, generalul a declarat că un pas important pentru Polonia în implementarea F-35 este obținerea cunoștințelor necesare ale partenerilor NATO. El se referă, bineînțeles, la SUA, dar ar trebui să se vadă, de asemenea, importanța și semnificația cooperării cu forțele aeriene ale Italiei și ale Regatului Țărilor de Jos.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel