În solidaritate cu Cehia și Letonia va expulza un diplomat rus

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:

După ce Cehia și Polonia au decis să expulzeze diplomați ruși și Letonia s-a aliat acestui demers.

Letonia va expulza un diplomat rus în solidaritate cu Republica Cehă, a declarat Edgars Rinkevics, ministrul de Externe într-o postare pe Twitter, transmite TASS.

"În solidaritate cu aliații noștri cehi și din cauza încălcărilor Convenției de la Viena, Letonia a decis expulzarea unui diplomat rus. Letonia nu va tolera activități subversive pe teritoriul său sau pe teritoriul partenerilor și aliaților săi", se mai arată în mesaj.

Guvernul ceh a decis expulzarea a 63 de angajați ai ambasadei ruse de la Praga, a declarat joi ministrul ceh de Externe Jakub Kulhanek.

Anterior, guvernul ceh a declarat că Ambasada Cehiei de la Moscova are mult mai puțini angajați decât misiunea diplomatică rusă la Praga.

Pe 15 aprilie și Polonia a declarat trei diplomaţi ruşi, angajaţi ai ambasadei ruse la Varşovia, persona non grata, exprimându-şi solidaritatea cu măsuri similare luate de Statele Unite.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel