Polonia expulzează trei diplomaţi ruşi, exprimându-şi solidaritatea cu SUA

Eduard Pascu / 15 apr 2021 / 21:26
Vama Polonia  Sursa foto: Twitter/Kyiv Post
Vama Polonia Sursa foto: Twitter/Kyiv Post

Polonia a declarat trei diplomaţi ruşi, angajaţi ai ambasadei ruse la Varşovia, persona non grata, exprimându-şi solidaritatea cu măsuri similare luate joi de Statele Unite, a declarat Ministerul de Externe polonez, citat de DPA.

Cei trei diplomaţi urmează să fie expulzaţi ca urmare a încălcării condiţiilor statutului lor diplomatic şi efectuare de acţiuni dăunătoare Poloniei, potrivit unui comunicat, transmite Agerpres.

Anterior joi, guvernul american a lansat o ofensivă diplomatică şi financiară împotriva unor oficiali ruşi şi companii, făcând Moscova responsabilă pentru o serie de greşeli, variind de la amestec în alegerile din SUA până la anexarea Crimeii.

Polonia îşi exprimă "solidaritatea deplină" cu deciziile SUA, se arată în comunicatul MAE polonez.

"Luate în comun (...) deciziile aliaţilor sunt cel mai potrivit răspuns la acţiunile ostile ale Rusiei", adaugă ministerul.

Reamintim că azi, preşedintele SUA a semnat un decret care va permite pedepsirea din nou a Rusiei, de manieră să producă "consecinţe strategice şi economice (...) dacă ea continuă sau favorizează o escaladare a acţiunilor sale de destabilizare internaţională", a avertizat Casa Albă într-un comunicat.

Potrivit presei americane, măsurile ar urma să includă pe lângă expulzarea unor cetăţeni ruşi şi afectarea a 30 de entităţi ruse, dar şi vânzarea de obligaţiuni de stat.

Rusia a promis joi un răspuns "inevitabil" la noile sancţiuni decretate de SUA la adresa sa şi l-a convocat pe ambasadorul american la Moscova pentru o "conversaţie dificilă".

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy