Cehia expulzează zeci de angajați ai Ambasadei Rusiei de la Praga

Eduard Pascu |
Data publicării:

Guvernul ceh a decis expulzarea a 63 de angajați ai ambasadei ruse de la Praga, a declarat joi ministrul ceh de Externe Jakub Kulhanek.

Anterior, guvernul ceh a declarat că Ambasada Cehiei de la Moscova are mult mai puțini angajați decât misiunea diplomatică rusă la Praga, transmite TASS.

"63 de angajați ai ambasadei ruse vor părăsi Republica Cehă împreună cu membrii familiilor lor", a spus Jakub Kulhanek.

”Reducem numărul de diplomați din cadrul misiunii diplomatice rusești de la Praga, în conformitate cu personalul ambasadei noastre de la Moscova. Această decizie intră în vigoare astăzi. Rusia trebuie să-și revoce angajații din Republica Cehă până la sfârșitul lunii mai", a mai spus ministrul.

Praga acuză Moscova de implicarea în exploziile de la depozitele de muniții din Vrbetice din 2014. Guvernul ceh susține că serviciile speciale rusești au fost implicate în incident. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel