În pas cu SUA, Egiptul își echipează navele cu tunul automat de bord Oerlikon Searanger de 20 mm

Cătălin Costea |
Data publicării:

Departamentul american al Apărării a acordat companiei American Rheinmetall Systems un contract în valoare de 20 de milioane de dolari pentru producția de tunuril automate de bord Rheinmetall Oerlikon Searanger cu calibrul de 20 mm.

Pentagonul a comandat un număr neprecizat de astfel de sisteme în numele marinei SUA și, de asemenea, pentru guvernul egiptean.

Contractul este planificat să se finalizeze până în luna martie 2024 și va acoperi producția, piesele de schimb și instruirea.

Departamentul american a precizat că 90% din lucrările de producție vor fi efectuate la facilitățile companiei din Biddeford, statul american Maine, restul fiind asigurate de către Egipt. 

Tunul Oerlikon Searanger 20 a fost prezentat pentru prima dată la expoziția de armament Euronaval 2014 din Paris, fiind considerat arma ideală pentru vedete rapide destinate pazei de coastă și pentru misiuni antipiraterie și antiterorism. Potrivit companiei, sistemul poate fi instalat și pe nave mari, ca tun lateral, pentru apărarea la distanță, având o bătaie maximă de 2.000 m și o cadență de tragere de 1.000 de proiectile pe minut.

Oerlikon Searanger 20 este controlat de la distanță, dispune de stabilizarea unității de control al focului pentru angajarea eficientă a țintei din mișcare, se livrează cu un pachet modular de senzori electrooptici și este echipat cu afișaj multifuncțional care asigură supravegherea continuă a zonei de interes.

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel