În ciuda problemelor din Bundeswehr, Germania a furnizat Ucrainei rachete pentru IRIS-T și mii de obuze pentru PzH 2000

Obuzier autopropulsat german PzH 2000
Obuzier autopropulsat german PzH 2000

Germania a furnizat Ucrainei rachete suplimentare pentru sistemul de apărare antiaeriană IRIS-T şi 5.000 de obuze de artilerie de calibru 155 mm, reiese din lista actualizată publicată, joi, pe site-ul Ministerului german al Apărării. 

Cel mai probabil obuzele de 155 mm sunt folosite de obuzierele autopropulsate PzH 2000.

În plus, noteză și Rador, Kievul a primit alte 30.000 de muniţii pentru lansatoare de grenade de 40 mm, două tractoare blindate de evacuare şi patru vehicule pentru transportul răniţilor. De asemenea, a primit 18 camioane.

Anterior, Germania a livrat Ucrainei, în special, obuziere autopropulsate Panzerhaubitze 2000 (PzH) şi lansatoare de rachete multiple, tunuri antiaeriene autopropulsate, sisteme de rachete şi vehicule blindate.

Menţionăm că, în ultima vreme, tot mai mulţi politicieni din Germania vorbesc despre dotarea insuficientă a armatei germane.

În special, potrivit afirmaţiilor comisarului Bundestagului pentru apărare, Eva Högl, acum este mai rău decât înainte de începerea operaţiunii ruse în Ucraina. Aceasta a afirmat că Berlinul ar trebui să cumpere muniţie în valoare de 20 de miliarde de euro pentru a-şi asigura pe deplin forţele armate.

Amintim că DefenseRomania, citând cotidianul german Der Spiegel, a semnalat un raport clasificat al Ministerul german al Apărării, apărut în presa germană, menționa faptul că Bundeswehr (armata germană) are carenţe logistice care o împiedică în prezent să-şi îndeplinească misiunile încredinţate în cadrul NATO.

 

Germania investește masiv în apărare după invazia rusă asupra Ucrainei

 

Germania a luat o decizie istorică ca urmare a agresiunii ruse asupra Ucrainei, aprobând un plan de investiții majore în Armată. Transformarea e o premieră după cel de-al Doilea Război Mondial.

Germania s-a angajat totodată să atingă până în 2025, procentajul de 2% din PIB alocat pentru apărare, suma fiind uriașă în contextul în care vorbim de cea mai puternică economie a Europei.

CITEȘTE ȘI: Germania a aprobat alocarea a 10 miliarde euro pentru cumpărarea de avioane americane F-35

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel