Implicarea Rusiei în alegerile din SUA: Washingtonul a sancţionat un parlamentar ucrainean ''agent al Moscovei''

S.I. Catalin |
Data publicării:

Statele Unite ale Americii (SUA) au anunţat joi sancţiuni împotriva unui parlamentar ucrainean considerat "agent al Rusiei", pentru tentativă de ingerinţă în alegerile prezidenţiale americane din 3 noiembrie, informează AFP.

,,Andrii Derkaci, membru al Parlamentului ucrainean, este un agent rus activ de peste zece ani de zile, încă în contact strâns cu serviciile de informaţii ruse", a anunţat într-un comunicat Departamentul Trezoreriei al SUA.

Guvernul american îl acuză de "ingerinţe străine menite să submineze alegerile prezidenţiale din 2020 din SUA". Potrivit Departamentului Trezoreriei, sancţionarea este "un avertisment clar dat Moscovei şi mandatarilor săi: aceste activităţi nu vor fi tolerate".

Andrii Derkaci a publicat în luna mai un montaj de înregistrări menite să demonstreze pretinse fapte de corupţie ale candidatului democrat la prezidenţiale Joe Biden. Departamentul Trezoreriei subliniază că aceste documente vizează să susţină teze "nefondate" pentru "a discredita" responsabili americani.

Vara aceasta, preşedintele republican Donald Trump, candidat pentru al doilea mandat, avându-l contracandidat democrat pe Joe Biden, a redistribuit pe Twitter un mesaj ce conţinea aceste înregistrări, denunţate deja de serviciile de informaţii americane drept o încercare a Rusiei de a-l "denigra" pe candidatul democrat.

La sfârşitul lui 2019, Andrii Derkaci a avut o întrevedere cu Rudy Giuliani, avocatul personal al lui Donald Trump.

De asemenea, alţi trei ruşi sunt sancţionaţi în calitate de angajaţi ai Internet Research Agency (IRA), organizaţie rusă apropiată Kremlinului considerată una dintre principalele celule secrete care au contribuit la manipularea reţelelor sociale în SUA. IRA a fost deja înscrisă pe lista neagră a SUA pentru tentativă de amestec în alegerile de la mijloc de mandat din 2018.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel