Impeachment Trump. "Citiţi stenogramele!", prima reacție a președintelui SUA la începerea procesului

Tudor Curtifan / 21 ian 2020 / 22:47
preşedintele american, Donald Trump
preşedintele american, Donald Trump

Preşedintele SUA, Donald Trump, a respins, marţi seară, de la Forumul Economic Davos (Elveţia), acuzaţiile care i se aduc în procedura demiterii, în contextul începerii procesului în Senat.

"Citiţi stenogramele!", a transmis Donald Trump, cu majuscule, pe contul personal de Facebook. Liderul de la Casa Albă se referă la conversaţiile sale cu preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski. Donald Trump a susţinut în mai multe rânduri că nu i-a cerut nimic ilegal preşedintelui Ucrainei, contestând astfel principalul element al acuzării.

Donald Trump este suspectat că ar fi cerut Ucrainei anchetarea fostului vicepreşedinte Joseph Biden, favorit pentru a deveni candidatul Partidului Democrat la funcţia de preşedinte al SUA, şi a fiului acestuia, Hunter Biden, amintește Mediafax.

Procesul privind demiterea președintelui Trump a început azi. Procedura prevede două sesiuni de câte 24 de ore organizate în trei zile diferite pentru prezentarea dovezilor şi contestarea acestora, precum şi voturi pentru eventuala acceptare a martorilor. Iniţial, erau prevăzute doar două zile de sesiuni.

Senatul va stabili prin majoritate de două-treimi dacă Donald Trump este vinovat sau nevinovat. În cazul în care Donald Trump va fi găsit vinovat, va fi destituit. Dar trebuie subliniat că demiterea preşedintelui Donald Trump este improbabilă în contextul în care Partidul Republican deţine majoritatea în Senatul SUA.

 
 

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy