Impeachment: Trump cere ”imediat” procesul din Senat care ar putea duce la demitere

Tudor Curtifan / 20 dec 2019 / 10:01
Donald Trump
Donald Trump

Președintele Statelor Unite, Donald Trump, a cerut joi, prin intermediul unei postări pe Twitter, ca procesul din Senat privind inculparea și eventuala sa demitere să înceapă „imediat", informează site-ul agenției de presă Reuters, citat de Mediafax.

Declarația liderului de la Casa Albă vine în contextul în care președintele Camerei Reprezentanților, Nancy Pelosi a anunțat că nu va trimite documentele privind inculparea către Senat până când republicanii, care dețin majoritatea în această Cameră a Congresului nu vor explica abordarea pe care o vor avea față de acest proces.

„Deci, după ce democrații nu mi-au asigurat un proces corect în Cameră, nu mi-au asigurat avocat, martori, nimic, acum vor să dea lecții Senatului despre cum ar trebui să se desfășoare procesul. Vreau un proces imediat!", a scris Trump pe Twitter.

Membrii Camerei Reprezentanților au votat în cursul nopții de miercuri spre joi în favoarea celor două articole de inculpare a lui Donald Trump privind abuzul de putere și obstrucționarea Congresului. Ambele articole au primit 230 de voturi pentru, din partea democraților şi 197 împotrivă, din partea republicanilor.

Cazul va ajunge în Senatul SUA, aflat sub controlul Partidului Republican, care, după un proces, va stabili prin majoritate de două treimi dacă Donald Trump este vinovat sau nevinovat. În cazul în care va fi găsit vinovat, acesta va fi destituit.

Camera Reprezentanţilor, aflată sub controlul opoziţiei democrate, a lansat o investigaţie parlamentară care ar putea conduce la iniţierea procedurii demiterii președintelui Donald Trump, suspectat că ar fi cerut Ucrainei anchetarea fostului vicepreşedinte Joseph Biden, favorit pentru a deveni candidatul Partidului Democrat la funcţia de preşedinte al SUA, şi a fiului acestuia, Hunter Biden.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy