Imigranți SUA. Anularea statutului de ''protecţie temporară''

Florentina Constantin / 24 iul 2018 / 10:49
Presedintele SUA, Donald Trump
Presedintele SUA, Donald Trump

Un magistrat federal american a respins o tentativă a administraţiei preşedintelui Donald Trump de a pune capăt acţiunii lansate împotriva sa de un grup de imigranţi.

Judecătoarea Denise Casper din Boston a decis luni că cele două organizaţii non-profit şi grupul de imigranţi sunt îndreptăţite să meargă înainte cu procesul împotriva anulării acestui statut de care pot beneficia mii de imigranţi în SUA proveniţi din state ca Honduras, Haiti şi Salvador.

Reclamanţii şi-au susţinut acuzaţiile cu o serie de afirmaţii făcute de preşedintele Trump care, au afirmat ei, arată "aversiune şi dispreţ faţă de imigranţii latino-americani şi de culoare", inclusiv recenta remarcă din ianuarie a liderului de la Casa Albă în sensul că imigranţii din Africa şi Haiti vin din "ţări mizerabile".

În cadrul politicii de 'toleranţă zero' faţă de imigraţia ilegală, administraţia Trump a revizuit programele ce acordă statut de protecţie temporară, adresate în principal cetăţenilor străini care nu pot reveni în ţările lor din cauza conflictelor sau a catastrofelor naturale.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy