Imagini rare cu un J-15 chinez aterizând pe portavionul Liaoning. Un distrugător american a surprins scena (VIDEO)

Aterizarea unui J-15 pe portavionul Liaoning. Sursă foto: Ministerul Apărării chinez
Aterizarea unui J-15 pe portavionul Liaoning. Sursă foto: Ministerul Apărării chinez

Pe rețelele de socializare a devenit viral un videoclip care surprinde o aeronavă chineză de tip J-15, aterizând pe portavionul Liaoning.

Data în care imaginile au fost înregistrate nu este clară, însă cel mai probabil ele au fost surprinse de la bordul distrugătorului american USS Mustin.

Pe filmare apare și un crucișător cu rachete ghidate, care se află în spatele portavionului chinez, și un distrugător, aflat în fața portavionului. Se pare că ambele nave fac parte din grupul de luptă al portavionului. 

Pe imagini se aud persoane care vorbesc în engleză. Cel mai probabil filmarea a fost făcută în marea Chinei de Sud, de cineva aflat la bordul distrugătorului american USS Mustin. 

Amintim că pe data de 11 aprilie, US Navy a dat publicității o fotografie istorică în care căpitanul distrugătorului american USS Mustin, împreună cu secundul său, monitorizează extrem de relaxați portavionul chinez Liaoning care trece pe lângă nava de luptă americană la doar câțiva kilometri distanță.

VIDEO: Aterizarea unui J-15 pe portavionul chinez Liaoning

 

Despre portavionul Liaoning, primul portavion al Chinei

 

Portavionul Liaoning poate transporta 24 de aeronave de vânătoare J-15. Acesta este primul portavion al Chinei și a fost achiziționat din Ucraina după prăbușirea Uniunii Sovietice. Portavionul a fost cumpărat în 1998.

De precizat că inițial nava a purtat numele de Riga și nu a mai fost finalizată după prăbușirea URSS. Construcția a început în anii 1980 iar în momentul în care chinezii au achiziționat nava aceasta era finalizată în proporție de aproximativ 70%.

Nava a fost tractată până în China, unde Beijingul a finalizat construcția și a modernizat-o complet.

CITEȘTE ȘI: „Setea” Chinei de a construi portavioane e îngrijorătoare. Beijingul țintește primul său portavion nuclear

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel