Căpitanul unui distrugător al SUA monitorizează relaxat portavionul chinez Liaoning. O poză cât o mie de cuvinte

Căpitanul și secundul distrugătorului american USS Mustin, monitorizând relaxați mișcările portavionului chinez Liaoning. Sursă foto: US Navy/MCS3 Arthur Rosen
Căpitanul și secundul distrugătorului american USS Mustin, monitorizând relaxați mișcările portavionului chinez Liaoning. Sursă foto: US Navy/MCS3 Arthur Rosen

Marea Chinei de Sud a devenit o regiune extrem de aglomerată în aceste zile, în zonă aflându-se atât nave de luptă ale Statelor Unite ale Americii, cât și nave de luptă ale Chinei.

Ambele puteri au dislocat forțe impresionante în Marea Chinei de Sud conduse de portavioane. Grupul de luptă navală al SUA aflat în regiune este condus de portavionul american USS Theodore Roosevelt, în timp ce grupul naval de luptă al Armatei de Eliberare a Poporului este condus de portavionul Liaoning.

Prezența SUA în regiune are loc în contextul în care americanii efectuează un amplu exercițiu militar cu Filipine, stat împotriva căruia China revendică teritorii în regiune.

În tot acest context, în cursul zilei de ieri US Navy a dat publicității o fotografie în care căpitanul distrugătorului american USS Mustin, împreună cu secundul său, monitorizează extrem de relaxați portavionul chinez Liaoning care trece pe lângă nava de luptă americană la doar câțiva kilometri distanță.

Cei de la SCMP citează experți în securitate care sunt de părere că SUA au transmis un mesaj Chinei prin publicarea acestei fotografii. 

Lu Li-shih, expert militar din Taiwan, e de părere că SUA transmit Chinei superioritate prin această fotografie pe care o pune în seama unui război psihologic între cele două puteri. Un mesaj prin care SUA spun indirect Beijingului că nu consideră Armata Chinei o amenințare.

Andrei Chang, redactor-șef al Kanwa Defense Review, Canada, consideră că Washingtonul transmite un mesaj potrivit căruia SUA cunosc informațiile cu privire la manevrele portavionului chinez, în timp ce un expert militar de la Beijing subliniază că distanța dintre cele două nave de luptă era una sigură.

Așa cum era de așteptat, poza cu căpitanul distrugătorului american USS Mustin, privind relaxat alături de adjunctul său trecerea portavionului chinez Liaoning, a devenit imediat virală, fiind preluată de publicațiile internaționale.

1. Căpitanul ... (distrugator-uss-mustin-portavion-china-liaoning_97206700.jpg)

Foto: Căpitanul și secundul distrugătorului american USS Mustin, monitorizând relaxați mișcările portavionului chinez Liaoning. Sursă foto: US Navy/MCS3 Arthur Rosen 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel