Igor Girkin, omul care a aprins scânteia războiului în Donbas, a fost arestat în Rusia după ce l-a criticat dur pe Putin

Comitetul de Investigații al Federației Ruse l-a arestat vineri, în jurul prânzului, pe ofițerul militar rus Igor Girkin (Strelkov).

Girkin a criticat recent conducerea rusă, inclusiv președintele Vladimir Putin, iar arestarea sa vine ca o acțiune firească a regimului de la Kremlin, care vrea să-i alinieze pe toți cei care nu respectă indicațiile oficiale.

Fostul „ministru al Apărării al Republicii Donețk” Igor Strelkov a fost arestat vineri, relatează RBC citând surse doficiale și avocatul lui Strelkov.

Potrivit informațiilor preliminare, Girkin a fost reținut la domiciliul său la cererea unui membru al grupului Wagner.

Soția lui Strelkov a confirmat detenția. Potrivit acesteia, personalul Comisiei de Investigație a sosit în jurul orei 11:30 și i-a dus soțul într-o direcție necunoscută.

Potrivit soției sale, Strelkov a fost acuzat în temeiul articolului 282 din Codul penal al Federației Ruse (extremism).

Potrivit unui alt interlocutor al publicației RBC, ancheta nu este condusă de Comisia de anchetă, ci de FSB.

Pe 18 iulie, Strelkov l-a insultat pe Vladimir Putin pe canalul său de Telegram, scriind că „timp de 23 de ani, în fruntea țării a fost un nimeni, care a reușit să arunce praf în ochii unei mari părți a populației”, și deși acum Putin este „ultima insulă de legitimitate și stabilitate a statului, (...) țara nu va supraviețui încă 6 ani fiind condusă de o mediocritate lașă”. 

Potrivit lui Strelkov, Putin ar trebui să „asigure transferul puterii către cineva cu adevărat capabil și responsabil”.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel