Atac masiv cu drone și rachete în Marea Roșie. SUA au lovit obiective ale Houthi

Darius Muresan |
Data publicării:

Statele Unite au lovit luni drone, sisteme de rachete antinavă şi containere de depozitare a armelor aparţinând rebelilor houthi în Yemen, a anunţat Comandamentul militar american pentru Orientul Mijlociu (CENTCOM), notează Agerpres, care citează AFP.

Forţele americane au "distrus şapte rachete antinavă, trei drone şi trei containere de depozitare a armelor în zonele din Yemen controlate de houthi", potrivit unui mesaj publicat luni de CENTCOM pe reţeaua socială X.

Dronele şi sistemele de rachete reprezentau "o ameninţare iminentă" pentru navele comerciale şi vasele de război americane, a precizat CENTCOM, ca la orice atac american.

Rebelii houthi, sprijiniţi de Iran, desfăşoară din noiembrie atacuri asupra navelor pe care le consideră a avea legături cu Israelul. Ei susţin că acţionează în solidaritate cu palestinienii din Fâşia Gaza, unde Israelul poartă un război sângeros împotriva Hamas în represalii la atacul fără precedent al acestei mişcări islamiste palestiniene pe teritoriul israelian din 7 octombrie.

În faţa atacurilor houthi, Statele Unite, susţinător al Israelului, au înfiinţat în decembrie o forţă multinaţională de protecţie maritimă în Marea Roşie şi au lansat, cu ajutorul Marii Britanii, lovituri în Yemen împotriva rebelilor houthi. De atunci, aceştia din urmă şi-au extins atacurile pentru a include nave având legături cu Statele Unite sau Marea Britanie. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel