Hezbollah a anunțat că luptătorii săi au doborât o dronă israeliană

Tudor Curtifan / 09 sep 2019 / 08:48

Gruparea libaneză şiită Hezbollah a anunţat luni că a doborât o ''dronă israeliană'' în momentul în care aceasta traversa frontiera cu Libanul, la o săptămână după escaladarea tensiunilor la graniţa cu Israelul, unde a avut loc un schimb de focuri între mişcarea şiită Hezbollah şi armata israeliană.

Luptători ai Hezbollah ''au doborât o dronă israeliană în momentul în care aceasta traversa frontiera palestino-libaneză spre localitatea Ramieh'', în sudul Libanului, potrivit unui comunicat al mişcării şiite. "Drona a fost doborâtă în afara localităţii şi se află în mâinile'' Hezbollah, se arată în comunicat.

 

Incidente militare între Hezbollah și Israel în ultimele zileDuminica trecută, la graniţa de nord a Israelului a izbucnit un schimb de focuri a izbucnit, după ce militanţi Hezbollah au atacat o bază militară israeliană cu rachete antintanc, trase din Liban.

În replică, armata israeliană a ripostat cu armament greu şi a atacat diverse obiective din sudul Libanului.

Potrivit unei surse apropiate Hezbollahului, a fost vorba despre o "ripostă" la o lovitură israeliană care a ucis la 24 august, în Siria, doi membri ai formaţiunii şiite libaneze.

Considerat de Israel şi SUA drept "organizaţie teroristă", Hezbollah est un actor politic major în Liban. Mişcarea intervine militar în conflictul din Siria în sprijinul regimului de la Damasc alături de Iran, alt duşman declarat al Israelului. 

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy