Hermes 900, dronă destinată salvării vieții pe mare

Eduard Pascu |
Data publicării:

Elbit Systems introduce o capacitate unică de salvare de vieți prin sistemul de aeronave fără pilot Hermes 900 (Supraveghere Aeriană fără pilot) (UAS), se arată într-un comunicat al companiei transmis DefenseRomania.

Compania israeliană Elbit a dotat drona militară Hermes 900 cu echipamente destinate salvării maritime. Integrarea capabilităților de detectare, identificare și de expediere precisă a echipamentelor de salvare umflate la bord, permite dronei să îndeplinească misiuni de recuperare și salvare maritimă (SaR) pe distanțe lungi. Un astfel de UAS Hermes 900 configurat maritim a fost livrat recent unui client din Asia de Sud-Est.

Condițiile meteorologice nefavorabile și rezistența scurtă afectează semnificativ capacitățile de recuperare si salvare ale aeronavelor cu echipaj, adesea împiedicându-le să-și execute misiunile. Capabilă să zboare continuu mai mult de 24 de ore, drona Hermes 900 poate funcționa în condiții meteorologice nefavorabile atât ziua cât și noaptea. Dotată cu noua capacitate de recuperare și salvare, drona poate crește numărul de misiuni maritime executate în siguranță și poate îmbunătăți siguranța și eficacitatea răspunsului la aceste nevoi.

 

Intervenție rapidă

 

Drona de Supraveghere și Patrulare Maritimă Hermes 900 poate transporta până la patru plute de salvare, a câte șase potențiale persoane salvate fiecare, integrate și montate pe aripi. Având atașat un radar maritim la bord, drona poate detecta supraviețuitorii. După găsirea supraviețuitorilor, sarcina Electro-Optică / Infraroșu (EO / IR) a dronei este implementată pentru a oferi o identificare vizuală și calculul rapid al punctului de lansare, permițând UAS să expedieze plute de salvare de la o altitudine mică de aproximativ 180 m în apropierea supraviețuitorilor. Plutele de salvare se umflă gradual imediat după lansare astfel încât la momentul aterizării pe apă să fie complet desfășurate și să poată fi folosite de supraviețuitori.

UAS Hermes 900 este operațional în cadrul Forței Aeriene Israeliene din anul 2015 și este folosită de numeroși clienți, inclusiv Elveția, Marea Britanie, Brazilia, Mexic și Chile, UE și ONU și țări din Asia de Sud-Est.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel