Heiko Maas: Germania nu este nici prizonierul Rusiei, nici al Statelor Unite

Cristian Soare |
Data actualizării: | Data publicării:
Ministrul de Externe german, Heiko Maas
Ministrul de Externe german, Heiko Maas

Ministrul de Externe german, Heiko Maas, a răspuns miercuri acuzaţiilor preşedintelui american Donald Trump, conform cărora Germania este „prizoniera” Rusiei, relatează dailystar.

„Nu suntem prizonieri, nici ai Rusiei, nici ai Statelor Unite”, a declarat ministrul de Externe în cadrul summitului NATO din Bruxelles.

„Suntem printre puţinele ţări care garantează libertatea mondială şi asa vom rămâne”, a adăugat acesta.

De asemenea, ministrul a anunţat că Germania plănuieşte să majoreze cheltuielile pentru apărare cu 80 de puncte procentuale până în anul 2024. „Acest lucru are o magnitudine atât de mare încât ar trebui apreciat”.

Miercuri dimineaţă, Donald Trump a afirmat de faţă cu Jens Stoltenberg, secretarul general NATO, că "Germania este controlată în totalitate de Rusia, deoarece primeşte 60%-70% din energie din Rusia şi o nouă conductă de gaz”.

 „Să îmi spuneţi dacă această situaţie este adecvată, deoarece eu cred că nu este, cred că este un lucru foarte rău pentru Alianţa Nord-Atlantică", a adăugat Trump.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel