Hamas a lansat un nou atac major asupra Israelului (VIDEO/FOTO). O rachetă a lovit un bloc, copil de 6 ani în stare critică

Tudor Curtifan |
Data actualizării: | Data publicării:
Rachete lansate din Fâșia Gaza spre Israel, sursă foto: Captură video cont Twitter - Ruth kiryati Israel News @RuthKiryati
Rachete lansate din Fâșia Gaza spre Israel, sursă foto: Captură video cont Twitter - Ruth kiryati Israel News @RuthKiryati

În urmă cu puțin timp gruparea teroristă Hamas a lansat un nou val de rachete asupra Israelului. Este un nou atac major după cel de ieri.

Potrivit Times of Israel, un nou val de rachete a fost lansat în această seară asupra Israelului. Atacul a fost lansat din Fâșia Gaza iar Hamas a revendicat lansările.

Hamas precizează că a lansat 130 de rachete către Israel, inclusiv către centrul țării. Hamas precizează că e vorba despre un răspuns la atacul aerian al Forțelor Aeriene Israeliene în urma căruia au fost uciși de către Israel mai mulți conducători și comandanți militari de rang înalt din cadrul grupării.

Comandanții Hamas au fost uciși după ce în strânsă coordonare cu Shin Bet (serviciul de securitate internă al Israelului), o vastă operațiune militară aeriană a fost lansată de Forţele de Apărare ale Israelului (IDF).

Pe internet au apărut mai multe imagini cu ultimele lansări de rachete ale Hamas către Israel. Se pot observa cum sunt lansate zeci de rachete, în timp ce pe fundal, vocea unui bărbat repetă „Allahu Akbar”.

 

Potrivit sursei citate, componente ale unei rachete lansate de Hamas din Gaza au lovit un bloc din orașul Sderot. Din păcate un băiețel de 6 ani se află în stare deosebit de gravă ca urmare a atacului. Pe lângă băiețel mai sunt cinci persoane rănite din care una, de asemenea, în stare gravă.

IDF a anunțat totodată că un avion de vânătoare a neutralizat ținte din cadrul grupării Jihadul Islamic care pregăteau de asemenea un atac cu rachete către Israel.

2. Bloc lovit... (bloc-lovit-israel-hamas_68860700.jpg)

Bloc lovit de rachetele lansate de gruparea teroristă Hamas din Fâșia Gaza spre Israel. Sursă foto: Captură video via. Times of Israel 

 

Ca urmare a atacurilor, în orașul Bat Yam extremiștii israelieni de extremă dreapta au atacat și distrus, în urmă cu puțin timp, mai multe magazine arabe. Pe rețelele de socializare grupările de extremă dreapta din Israel incită la violență împotriva arabilor.

 

Situația pare să scape de sub control în Israel. Confruntările din ultimele trei zile sunt de departe cea mai gravă escaladare dintre Armata Israelului și grupările jihadiste teroriste din Fâșia Gaza. Până în prezent cel puțin șase israelieni și-au pierdut viața.

Pe de altă parte situația este extrem de gravă și în oraşul Lod, oraş mixt în Israel, unde a fost decretată starea de urgenţă după distrugerile produse.Preşedintele israelian Reuven Rivlin a denunțat un „pogrom de neiertat” în Lod.

Violenţele s-au declanşat în noaptea de marţi spre miercuri în mai multe oraşe mixte şi în localităţi arabe israeliene, pe fondul schimburilor de tiruri între mişcarea islamistă palestiniană Hamas, aflată la putere în Fâşia Gaza, şi armata israeliană

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel