Hamas a lansat sute de rachete chiar de ziua Ierusalimului. Saranga: Oricine atacă Israelul va suporta consecințele

Tudor Curtifan |
Data actualizării: | Data publicării:
Sursă Foto: Israel Defense Forces - IDF Official
Sursă Foto: Israel Defense Forces - IDF Official

Gruparea teroristă Hamas a lansat sute de rachte spre Israel, chiar de ziua Ierusalimului, continunând provocările la adresa Israelului. 

Alarmele antiaeriene au fost declanşate la Ierusalim, chiar de ziua orașului, dar și în oraşele din apropiere şi în comunităţile din apropierea Fâşiei Gaza la scurt timp după un ultimatum prin care gruparea teroristă Hamas a cerut Israelului să-şi retragă forţele din zona complexului moscheii al-Aqsa.

Rachetele au ajuns până în zona Ierusalimului. În urma atacului lansat de mișcarea islamistă Hamas, care controlează Fâșia Gaza, premierul israelian Benjamin Netanyahu a atras atenția că Hamas a trecut „linia roșie” și va urma o ripostă puternică din partea Israelului.

 

David Saranga: Hamas a trecut linia roșie. Oricine încearcă să ne atace va suporta consecințele

 

Într-un mesaj pe pagina personală de Facebook, Excelența Sa David Saranga, ambasadorul Israelului în România, a denunțat și el atacurile grupării teroriste și amintind că nu Israelul a atacat prima dată, dar oricine încearcă să atace țara sa va suporta consecințele. E.S. David Saranga a subliniat și el că Hamas a trecut „linia roșie”.

„Ieri, de ziua Ierusalimului, gruparea teroristă Hamas a lansat sute de rachete spre Israel. Acestea au ajuns până în zona Ierusalimului și au pus în pericol viețile cetățenilor israelieni, atât evrei, cât și arabi.

Astăzi, una dintre aceste rachete a lovit o casă din orașul Ashkelon, iar părinții și cei doi copii au fost răniți. Aceste atacuri au trecut linia roșie.

Statul Israel își va proteja cetățenii în fața terorismului și va reacționa ca atare dacă este nevoie și cu forța. Noi nu căutăm o intensificare a conflictului, însă oricine încearcă să ne atace va suporta consecințele. 

Aceste atacuri vin după o serie de provocări din partea palestinienilor, în Ierusalim, după ce autoritățile israeliene au încercat să evite escaladarea unor astfel de situații”, transmite Excelența Sa David Saranga, în mesajul postat pe pagina sa de Facebook.

Situaţia din Ierusalimul de Est s-a agravat la finalul săptămânii trecute, 600 de palestinieni fiind răniţi în ciocnirile violente cu forţele de ordine israeliene începând de vineri seară, în apropierea Porţii Damascului, una dintre intrările în Oraşul Vechi, şi în zona Esplanadei Moscheilor.

Amintim că Israelul e o țintă frecventă a rachetelor inamice, lansate de Hezbollah din Liban sau Hamas din Gaza, și dispune de un vast și foarte performant sistem de apărare aeriană. Apărarea Israelului este formată din sistemele Arrow, David's Sling şi Iron Dome. 

Arrow-2 şi un sistem de generaţie mai nouă, Arrow-3, servesc ca vârf al unui scut israelian integrat, construit cu sprijinul Statelor Unite pentru a rezista la diverse potenţiale atacuri cu rachete. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel