Guvernul rus a aprobat retragerea din Tratatul Cer Deschis

Eduard Pascu |
Data publicării:

Guvernul rus a aprobat o propunere de denunțare a Tratatului Cer Deschis (Open Skies), potrivit documentului postat pe portalul web al Executivului. Propunerea va fi înaintată președintelui rus Vladimir Putin pentru a o introduce în camera inferioară a parlamentului.

”Propunerea privind denunțarea Tratatului Cer Deschis semnat la Helsinki pe 24 martie 1992 va fi prezentată președintelui rus pentru introducerea acesteia în Duma de Stat”, se arată în documentul semnat de prim-ministrul Mihail Mishustin pe 4 mai, transmite TASS.

Ministerul rus de Externe a anunțat pe 15 ianuarie că Moscova a lansat proceduri interne pentru ieșirea din Tratatul privind Cerul Deschis. MAE rus a explicat această mișcare prin absența progresului în eliminarea obstacolelor pentru continuarea tratatului în noile condiții după ce SUA a renunțat la el în noiembrie 2020. 

De ani de zile, Washingtonul acuza Moscova că a adoptat o abordare selectivă a punerii în aplicare a Tratatului Cer Deschis și a încălcat o serie de dispoziții ale acestuia. Rusia formulase cereri reconvenționale cu privire la punerea în aplicare a tratatului.

Citește și: Întoarcerea Americii? Biden ar putea reveni asupra deciziei de a retrage SUA din Tratatul Cer Deschis

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel