Guvernul libanez a instituit stare de urgență timp de două săptămâni. UE a trimis echipe de căutare și salvare

Eduard Pascu |
Data publicării:

Cel puţin 113 persoane au murit în urma exploziilor devastatoare de marţi din portul Beirut şi zeci au fost date dispărute, potrivit unui nou bilanţ anunţat miercuri de ministrul sănătăţii, Hamad Hassan, relatează AFP.

Puternicele deflagraţii de marţi seară s-au soldat şi cu 4.000 de răniţi. "Există încă, cu siguranţă, victime sub dărâmături şi primim zeci de apeluri legate de dispăruţi", a declarat el presei, pe marginea unei reuniuni a guvernului, transmite Agerpres.

Guvernul libanez a decretat miercuri stare de urgenţă timp de două săptămâni în oraşul Beirut, a doua zi după exploziile de proporţii din portul oraşului care au provocat pagube fără precedent în capitală, relatează AFP.

Uniunea Europeană a trimis echipe de căutare și salvare la Beirut. „Mecanismul de protecție civilă al UE coordonează acum desfășurarea urgentă a peste 100 de pompieri foarte bine pregătiți, cu vehicule, câini și echipamente, specializate în căutare și salvare în contexte urbane”, se arată într-un comunicat de pe site-ul Consiliului European, transmite Anadolu.

„Ca un prim pas imediat, Mecanismul de protecție civilă al UE a fost activat la cererea autorităților libaneze”, se mai arată în comunicat. Olanda, Grecia și Cehia vor participa la operațiunile de căutare și salvare, în timp ce Franța, Polonia și Germania au oferit asistență. De asemenea, UE s-a oferit să își activeze sistemul de mapare prin satelit pentru a evalua daunele.

Citește și: Cauza exploziei din Portul Beirut ar fi mii de tone de nitrat de amoniu confiscate de pe o navă sub pavilionul Republicii Moldova

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel