UPDATE: Guvernul german ar deține dovezi potrivit cărora compania Huawei a colaborat cu serviciile de informații chineze

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Guvernul german deține dovezi potrivit cărora producătorul chinez de echipamente pentru rețele de telecomunicații Huawei a colaborat cu serviciile de informații chineze, a informat miercuri cotidianul Handelsblatt.

UPDATE: Compania Huawei a trimis un drept la replică redacției DefenseRomania după materialul publicat în cursul zilei de ieri. Publicăm integram răspunsul companiei:

"Huawei Technologies nu a făcut și nu va face niciodată ceva care să compromită securitatea rețelelor și a datelor clienților companiei.

 Articolul publicat de Handelsblatt repetă aceleași supoziții vechi și nefondate, fără să ofere vreun fel de dovezi clare."

Știrea inițială:

„La sfârșitul lui 2019, informațiile conform cărora Huawei a colaborat cu autoritățile de securitate din China au fost transmise de către SUA", a anunțat ziarul citând un document confidențial al ministerului de externe.

Nici guvernul german nici Huawei nu au comentat informațiile prezentate de Handelsblatt.

Dezvăluirile vin într-o zi în care Comisia Europeană urmează să anunțe o serie de linii directoare în baza cărora țărilor UE vor putea să restricționeze sau să excludă furnizorii de 5G cu risc ridicat de securitate din rețelelor lor, o acțiune care poate afecta Huawei.

Recomandările, fără caracter obligatoriu, convenite de cele 28 de țări ale blocului, încearcă să abordeze riscurile de securitate cibernetică la nivel național și la nivelul UE, axate în principal pe Huawei, deși liniile directoare nu identifică o țară sau o companie anume, precizează Mediafax.

Statele Unite doresc ca UE să interzică participarea Huawei, temându-se că echipamentele companiei ar putea fi folosite de China pentru spionaj, afirmații respinse de companie.

Cu toate acestea, UE speră că o abordare colectivă, bazată pe o listă de verificare a riscurilor, precum și măsurile ce vor fi anunțate să elimine o parte din presiunile Statelor Unite.

Șefa digitală a UE, Margrethe Vestager și șeful industriei UE, Thierry Breton, vor prezenta liniile directoare în cadrul unei conferințe de presă miercuri.

Marea Britanie a optat marți să permită permite Huawei să furnizeze echipamente pentru părți nesensibile din rețeaua sa 5G.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel