Forțele aeriene ale Norvegiei testează rachete Sidewinder

Eduard Pascu / 21 iun 2019 / 09:47

Racheta AIM-9X Sidewinder Block II a fost lansată pentru prima dată de la un sistem național de rachete terestre în timpul unui test de zbor care a avut loc în luna mai, potrivit unui comunicat de presă al Raytheon.

În timpul lansării, care a fost susținută de Forțele Aeriene Regale Norvegiene și a avut loc la Centrul de testare Andoya din Norvegia, racheta a angajat și a distrus o țintă, a spus Raytheon.

"Acest test de zbor a deschis ușa clienților NASAMS pentru a adăuga un perimetru vital de apărare de la sol cu rază scurtă", a declarat Kim Ernzen, vicepreședinte al Raytheon Air Warfare Systems. "Asocierea Sidewinder cu AMRAAM înseamnă că forțele pot avea interceptoare complementare cu un amestec de senzori pentru a angaja și a distruge mai bine amenințările care pot încerca să copleșească un sistem de apărare".

Raytheon produce racheta AIM-9X, care face parte dintr-un program condus de Forțele militare din SUA. care implică Forțele Aeriene din SUA și 24 de parteneri militari din străinătate. Arma poate fi lansată din aer și de pe sol, au spus reprezentanții.

NASAMS este produs în comun de Raytheon și Kongsberg și face parte din sistemul de apărare a aerului care protejează Washington, D.C.

Vezi și: Trump a dat "aprobarea inițială" pentru atacarea Iranului ca răspuns la doborârea dronei

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy