Grupul de luptă al portavionului Theodore Roosevelt s-a întors în Marea Chinei de Sud

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:

Grupul de luptă condus de portavionul Theodore Roosevelt din care fac parte crucișătorul USS Bunker Hill (CG-52) și distrugătorul USS Russell (DDG-59) s-a întors în Marea Chinei de Sud după o scurtă oprire pentru aprovizionare în Guam pe 16 aprilie. 

În urmă cu două săptămâni, grupul de luptă condus de portavionul Theodore Roosevelt împreună cu grupul de luptă pentru asalt amfibiu Makin Island, cu cea de-a 15-a unitate de forță expediționară au asigurat împreună libera navigație în Marea Chinei de Sud. Acțiunea de forță a US Navy a avut loc în condițiile în care tensiunile între Manila și Beijing au crescut din cauza unei incursiuni a navelor militare chineze în zona economică exclusivă a Filipinelor, transmite USNI News.

De asemenea, într-o altă zonă fierbinte de pe Glob, în Golful Persic se află grupul de luptă condus de portavionul Dwight D. Eisenhower care operează acum în Marea Arabiei de Nord. Portavionul Dwight D. Eisenhower a început săptămâna trecută o serie de misiuni executate în comun cu portavionul francez Charles de Gaulle, potrivit Flotei a 5-a SUA.

Grupul 2 de Luptă al portavionului Dwight D. Eisenhower este format din crucișătorul cu rachete ghidate USS Monterey (CG 61), distrugătoarele cu rachete ghidate USS Mitscher (DDG) 57), USS Laboon (DDG 58), USS Mahan (DDG 72) și USS Thomas Hudner (DDG 116).

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel