SUA și Franța celebrează o alianță istorică prin manevre militare ale portavioanelor USS Eisenhower și Charles de Gaulle

Eduard Pascu |
Data publicării:

Portavionul Dwight D. Eisenhower (IKE) și grupul său de luptă împreună cu portavionul francez Charles de Gaulle și grupul său de luptă au executat misiuni comune în Marea Arabiei.

Operațiunile cu două portavioane și cu cele două grupuri de luptă demonstrează capacitatea militară combinată promovată de Marina americană, care a desfășurat activități militare alături de Marina franceză de mai mulți ani, transmite Naval News.

"Dwight D. Eisenhower și Charles de Gaulle au un loc special în istorie - ambii au luptat împreună pentru libertate și în calitate de lideri ai țărilor lor au lucrat ambii pentru a asigura pacea și stabilitatea", a declarat viceamiralul Scott F. Robertson comandantul Grupului 2 de Luptă, adugând un omagiu celor doi lideri militari ai căror nume le poartă navele de război.

„De peste 70 de ani, spiritul de prietenie continuă să trăiască printre militarii de pe ambele portavioane. Forțele noastre combinate oferă securitate și stabilitate, dar subliniază, de asemenea, că suntem mai puternici atunci când lucrăm împreună pentru a promova un mediu maritim sigur”, a mai spus viceamiralul.

Portavioanele Eisenhower și Charles de Gaulle au o lungă istorie de operare împreună, oferind inclusiv sprijinul aerian pentru operațiunea Inherent Resolve din Marea Mediterană în 2016 și din nou în 2020, dar și operațiunile maritime din Marea Roșie.

Franța este cel mai vechi aliat al SUA - datând din 1781, când au sprijinit SUA în timpul Războiului de Independență. În anii care au trecut, legătura puternică dintre cei doi aliați a întărit această relație prin testarea abilităților de luptă comună atât prin războaiele mondiale, cât și prin continuarea unei tradiții de lungă durată a parteneriatului excepțional.

Grupul 2 de Luptă al portavionului Dwight D. Eisenhower este format crucișătorul cu rachete ghidate USS Monterey (CG 61), distrugătoarele cu rachete ghidate USS Mitscher (DDG) 57), USS Laboon (DDG 58), USS Mahan (DDG 72) și USS Thomas Hudner (DDG 116).

Grupul de luptă al portavionului Charles de Gaulle include fregatele FS Chevalier Paul (D 621) și FS Provence (D 652) și nava logistică FS Var (A 608).

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel