Greu de ucis (Video). Fregata americană USS Rodney Davis, scufundată după lovituri ale F-35C și rachetelor antinavă Harpoon și Exocet

Fregata americană dezafectată USS Rodney M. Davis, lovită de rachete și scufundată. Foto: U.S. Navy
Fregata americană dezafectată USS Rodney M. Davis, lovită de rachete și scufundată. Foto: U.S. Navy

Fregata americană USS Rodney M. Davis, din clasa Oliver Hazard Perry, a fost scufundată de forțele armate americane, împreună cu cele aliate, în cadrul RIMPAC - cel mai mare exercițiu maritim internațional din lume.

În cadrul exercițiului participă 38 de nave de luptă, 4 submarine, 170 de aeronave, peste 30 de sisteme UAV și 25.000 de militari din 26 de state.

Exercițiul se desfășoară în perioada 29 iunie - 4 august 2022.

Fregata USS Rodney M. Davis a fost scufundată pe data de 12 iulie 2022, în apropierea insulei Kauai din Hawaii.

Interesant e că fregata americană a fost cu greu scufundată, după ce a fost lovită de nave de suprafață, dar și pe cale aeriană de aeronavele Marinei americane. Imaginile au fost date publicității de Departamentul Apărării din Statele Unite ale Americii.

Se poate observa că rachete de tip Harpoon au fost lansate de fregata candiană HMCS Winnipeg iar corveta KD Lekir malaeziană lovște fregata dezafectată cu o rachetă Exocet produsă de MBDA. De asemenea un avion P-8A Poseidon lansează o rachetă către fregata dezafectată. Presa de peste ocean precizează că la misiunea de scufundare au participat și avioane ale U.S. Navy de tip F/A18#ESuper Hornet și F-35C, acestea din urmă lovind nava dezafectată cu o bombă ghidată prin laser de tip Paveway IV și cu armamentul integrat pe aeronavă tunul deGAU-22/A de 25 mm.

Fregata USS Rodney M. Davis a fost dezafectată în 2015 iar în 2018 au existat discuții despre un potențial transfer al navei către Ucraina.

În cele din urmă USS Rodney M. Davis a fost scufundată în această lună în cadrul exercițiului RIMPAC.

Imagini video cu momentul scufundării fregatei USS Rodney M. Davis de către americani și aliații lor australieni, canadieni și malaezieni

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel