Grecia va cumpăra 35 de elicoptere americane UH-60M Black Hawk

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:

Grecia a aprobat achiziția a 35 de elicoptere UH-60M Black Hawk de la compania americană de apărare Lockheed Martin Corp, într-un efort de a-și moderniza forțele armate, arată Reuters.

„Acordul adoptat de comisia parlamentului este de a cumpăra 35 de elicoptere Black Hawk pentru 1,15 miliarde de euro (1,24 miliarde de dolari)”, a declarat un oficial guvernamental pentru Reuters.

O a doua persoană a confirmat aprobarea, care a fost convenită marți seara.

Grecia își propune să își înnoiască industria de apărare și să-și impulsioneze industria de construcții navale, pe măsură ce își revine după o criză a datoriilor de un deceniu care a forțat-o să reducă cheltuielile.

Guvernul a elaborat un plan de achiziții de mai multe miliarde, pe 10 ani, care include achiziționarea a până la 40 de avioane de luptă F-35 noi din SUA și a trei fregate din Franța.

Atena este, de asemenea, în discuții cu Statele Unite pentru a proiecta și construi fregate din clasa Constellation pentru marina greacă.

 

România are primul centru din Europa pentru mentenanța elicopterelor utilitare S-70 Blackhawk 

 

Lockheed Martin și Aerostar deschid un centru de servicii de întreținere, reparații și revizii (MRO) la Bacău pentru elicopterele S-70 Black Hawk.

Noul centru va crea și va susține locuri de muncă de înaltă calificare în industria aerospațială din România, potrivit unui comunicat emis de către Lockheed Martin către DefenseRomania.  

Situat în Bacău, centrul de mentenanță va contribui la crearea și susținerea locurilor de muncă de înaltă calificare în România și va asigura o disponibilitate sporită și costuri operaționale mai mici pentru elicopterele S-70 Black Hawk operate de Ministerul de Interne.

Înaintea inaugurări centrului, angajații Aerostar au fost la academia de pregătire Sikorsky a Lockheed Martin din Statele Unite, unde au efectuat familiarizarea cu aeronava și au urmat toate pregătirile necesare.

România deține 5 elicoptere Sikorsky S-70M Black Hawk. Pe data de 24 noiembrie 2023, la sediul IGAv a avut loc evenimentul oficial de intrare în dotare a primelor patru aeronave de acest fel. Al cincilea a ajuns în țară în decembrie 2023.

Construit la fabrica Lockheed Martin PZL Mielec din Polonia, elicopterul utilitar S-70 Black Hawk, foarte căutat pe piață, joacă un rol important în asigurarea cerințelor civile și de apărare în țările din Europa și nu numai.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel