Grecia trimite rachete Patriot în Arabia Saudită

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:

Guvernul grec a anunţat marţi că va trimite în curând rachete Patriot în Arabia Saudită în cadrul unei iniţiative comune cu SUA, Franţa şi Marea Britanie, informează AFP.

Notă DefenseRomania: Amintim că publicația noastră a scris încă din 17 ianuarie că Atena și Riadul au purtat discuţii despre desfășurarea de rachete antiaeriene Patriot ale Forțelor Aeriene Elene în Arabia Saudită

Această măsură, al cărei cost va fi suportat de Riad, urmăreşte "să protejeze instalaţiile energetice cruciale", a spus Stelios Petsas, purtător de cuvânt al guvernului, în cadrul conferinţei sale de presă săptămânale. Desfăşurarea rachetelor, a cărei dată nu a fost anunţată, "contribuie la securitatea energetică, transformă ţara noastră într-un factor de stabilitate în regiune şi întăreşte legăturile noastre cu Arabia Saudită", a adăugat el, transmite Agerpres.

În afară de SUA, Franţa şi Marea Britanie, la iniţiativă ar urma să se alăture de asemenea şi Italia, a mai spus el.

Acest sistem de apărare, la care vor lua parte 130 de militari greci, "nu constituie o ameninţare pentru alte ţări din regiune", a dat asigurări Stelios Petsas. Anunţul survine în contextul unei vizite a premierului grec Kyriakos Mitsotakis la Riad şi Abu Dhabi.

Opoziţia de stânga a criticat această decizie, calificând-o drept "o aventură riscantă".

Dimitris Papadimoulis, eurodeputat din partea formaţiunii de stânga Syriza, a scris pe Twitter la sfârşitul lunii ianuarie că "această prezenţă militară greacă dincolo de Mediterana ar fi o premieră în ultimele decenii".

Parlamentul grec a ratificat săptămâna trecută un acord de actualizare a cooperării militare în materie de apărare cu SUA, care permite folosirea de către armata americană a infrastructurii militare elene.

Vezi și: Grecia, acord militar cu SUA. US Army va utiliza baze grecești

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel