Granițele Rusiei nu se termină nicăieri. Kremlinul a venit cu un mesaj provocator, chiar lângă granița cu Estonia

Un panou provocator a apărut pe partea rusă a punctului de trecere a frontierei ruso-estonie Ivangorod-Narva, pe care scrie „Granițele rusești nu se termină nicăieri”. Consilierul ministrului de interne ucrainean Anton Herașcenko a atras atenția asupra provocarii Kremlinului.

„Regimul lui Putin provoacă țările europene și vrea ca granițele să fie închise”, a comentat Herașcenko într-un videoclip care a devenit viral pe rețeaua X. „Acest lucru va permite regimului (lui Putin) să acuze Occidentul că a creat o „cortina de fier””, a adăugat el.

Bannerul, care îl prezintă pe președintele rus Vladimir Putin și un urs care se îndreaptă spre el, subliniază tensiunea crescută dintre Rusia și aripa de est a Organizației Tratatului Atlanticului de Nord (NATO).

Mesajul seamănă izbitor cu o întâmplare din 2016, în care Vladimir Putin declara că granița Rusiei „nu se termină nicăieri”, adresându-se la o ceremonie televizată de decernare a premiilor pentru studenții la geografie. Ulterior, Putin a spus că a făcut o glumă.

 

Începutul „Cortinei de Fier”?

Din cauza afluxului de migranți ilegali din țări terțe din Rusia, Finlanda și-a închis complet granițele cu Federația Rusă, joi, săptămâna trecută, pentru o perioadă de testare de 14 zile. Ministrul finlandez de Interne, Mari Rantanen, a declarat, însă, că va fi posibil să prelungească această măsurp, dacă se va considera necesar.

S-ar părea că și Estonia are în vedere același pas. Odată cu închiderea granițelor din Finlanda, migranții ilegali au început să curgă în această țară baltică, în timp ce traficul la granița dintre Estonia și Rusia a crescut cu un sfert.

Potrivit presei locale, guvernul estonian și-a avertizat cetățenii să nu călătorească în Rusia, deoarece s-ar putea să nu se poată întoarce din cauza unei posibile închideri a frontierei.

„Dacă Estonia închide granițele, atunci cetățenii care vor fi de partea rusă nu se vor putea întoarce. Acum, în mod clar, nu recomandăm călătoriile în Rusia, pentru că nu știm când va crește atât de mult presiunea asupra granițelor noastre astfel încât vom fi nevoiți să le închidem din timp timp”, a declarat ministrul de Externe al Estoniei, Margus Tsahkna, potrivit Delfi.ee .

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy - smt4.3.1
pixel