Germanii îl acuză pe Trump că încearcă să achiziționeze vaccinul pentru COVID-19 doar pentru americani

Darius Muresan |
Data actualizării: | Data publicării:

Presa din Germania îl acuză pe președintele american Donald Trump că încearcă să achiziționeze un vaccin pentru noul coronavirus, dezvoltat de nemți, pe care să îl utilizeze doar cetățenii americani.

Publicația germană die Welt scrie că medicii germani și oamenii de știință lucrează intens pentru a dezvolta un vaccin împotriva noului coronavirus. Doar că, potrivit nemților, Donald Trump încearcă să ”fure” vaccinul și încearcă să îl achiziționeze.

În dezvoltarea vaccinului este implicată compania CureVac care lucrează cu Institutul Paul Ehrlich. Sursa citată precizează că directorul companiei a avut în urmă cu câteva zile o întrevedere cu Donald Trump.

Jurnaliștii nemți îl acuză pe președintele Statelor Unite că intenționează să achiziționeze vaccinul dezvoltat de germani și să îl utilizeze doar pentru cetățenii americani. Sursa citată spune că Trump ar fi încercat să achiziționeze vaccinul și a înaintat chiar și o sumă: ar fi vorba despre un miliard de dolari.

În aceste condiții, Guvernul din Germania, scrie Welt, încearcă să blocheze acțiunea Washingtonului și intenționează să interzică orice tranzacție a vaccinului pentru COVID-19.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel