Germania şi România vor efectua un zbor de observare deasupra Rusiei

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:
avion românesc de observare An-30
avion românesc de observare An-30

O misiune din Germania şi România va efectua, în perioada 8-12 iulie, în cadrul realizării Tratatului internaţional "Cer Deschis", un zbor de observare deasupra teritoriului Rusiei, informează publicaţia Forţelor Armate Ruse "Krasnaia Zvezda", citată de RADOR.

,,În perioada 8-12 iulie, o misiune din Germania şi România va efectua un zbor comun de observare, pe un traseu convenit, deasupra teritoriului Federaţiei Ruse. Zborul va fi efectuat cu un avion românesc de observare An-30 de pe aerodromul Kubinka" - se afirmă în articol.

Publicaţia, citând afirmaţia şefului Centrului naţional pentru reducerea pericolului nuclear, Serghei Rîjkov, menţionează că zborul va fi controlat de la bordul avionului românesc de specialişti ruşi.

Avionul de observare An-30 face parte din clasa de avioane nedestinate utilizării vreunui tip de armament.

Avionul şi aparatura de observare de la bordul său au fost certificate internaţional.

Amintim că Tratatul internaţional privind "Cerul Deschis" a fost semnat la Helsinki, la 24 martie 1992, de către reprezentanţi ai 23 de state membre OSCE. Rusia a ratificat acest tratat în luna mai 2001. Conform tratatului, participanţii semnatari pot efectua zboruri de observare deasupra teritoriului celorlalţi membri ai tratatului cu scopul verificării activităţii lor militare.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel