Germania: Separatiştii pro-ruşi au doborât drona OSCE

S.I. Catalin / 02 noi 2018 / 09:26

Germania și Franța au învinuit Rusia și pe separatiștii pe care îi susține de distrugerea dronei aeriene a Misiunii Speciale de Supraveghere (MSS) a OSCE în Donbas, se arată într-o declarație publicată pe site-ul Ministerului german de Externe.

„În calitate de membri ai formatului ”Normandia”, Germania și Franța condamnă cu fermitate distrugerea dronei MSS în dimineața zilei de 27 octombrie, lângă Nijnekrînsky, într-o zonă a graniței ruso-ucrainene care nu este controlată de guvernul ucrainean”, se afirmă în declarație, potrivit Pagina de Rusia.

Partea germană și franceză arată că „dovezile adunate de MSS sugerează că Federația Rusă și separatiștii pe care îi susține sunt responsabili de prăbușirea aparatului aerian fără pilot”.

Ca urmare, misiunea nu a putut să monitorizeze o zona în care s-a observat în ultimele săptămâni o activitate intensa a convoaielor militare care treceau ilegal frontiera dintre Rusia și Ucraina. Declarația notează că înainte de a pierde comunicarea cu OSCE, drona a descoperit o baterie antiaeriană.

Germania și Franța subliniază faptul că acest incident grav încalcă mandatul misiunii OSCE, aprobat de toate statele participante.

„Rusia, ca parte a acordurilor de la Minsk și membru al formatului ”Normandia” are o responsabilitate specială pentru asigurarea accesului liber, sigur și neîngrădit pentru observatorii OSCE și echipamentul lor”, se arată în declarație.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy