Germania, primul client guvernamental pentru ACJ350 XWB Airbus

Tudor Curtifan |
Data publicării:
Aeronavă ACJ350 XWB, sursă foto: Airbus
Aeronavă ACJ350 XWB, sursă foto: Airbus

Guvernul german a plasat o comandă fermă pentru trei aeronave de tip ACJ350-900 XWB, devenind primul client guvernamental pentru acest tip de aeronavă care a fost deja comandat de clienți privați.

Aeronavele sunt destinate mai multor tipuri de misiuni la nivel guvernamental, transport de trupe și evacuare medicală. Livrarea primei aeronave este planificată pentru 2020, iar celelalte două în 2022.

Amenajarea cabinelor va avea la bază conceptul de echipare Easyfit specific cabinei ACJ, care include componente preinstalate și interfețe standardizate care simplifică foarte mult instalarea echipamentelor specifice unui fuzelaj din fibră de carbon.

 

ACJ350 XWB, cel mai modern mijloc de călătorie pe distanțe mari

 

"ACJ350 XWB este cel mai bun şi mai modern mijloc de a călători pe distanţe mari, având  capacitatea de a transporta grupuri mari oriunde în lume şi oferind confort, eficiență și fiabilitate de neegalat", a declarat președintele ACJ, Benoit Defforge.

Modelul A350 XWB este prima aeronavă Airbus cu fuzelaj și aripi din fibră de carbon, fiind rezistent la coroziune şi având o durată de viață superioară și o greutate mult redusă.

Caracteristicile sale tehnologice oferă, de asemenea, confortul sporit al unei cabine la altitudini mici, o pregătire mai simplă și mai rapidă pentru piloții care fac trecerea la această aeronavă prin intermediul celei mai noi versiuni de cockpit comun dezvoltate de Airbus, precum și aripi mai eficiente din punct de vedere aerodinamic, care își adaptează forma în timpul zborului.

Comenzile totale de A350 XWB se ridică la aproximativ 900, dintre care mai mult de 250 se află deja în serviciul unor companii aeriene.

În versiunea ultra-long, ACJ350-900 XWB poate transporta 25 de pasageri, având o autonomie de 20,550 km / 11,100 nm, ceea ce reprezintă mai mult de 22 de ore de zbor.

Aproximativ 200 de avioane Airbus corporate sunt în uz în întreaga lume şi zboară pe fiecare continent, inclusiv în Antarctica.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel