Germania începe desfăşurarea sistemelor de apărare aeriană Patriot în Polonia (Foto/Video)

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Baterii de sisteme Patriot, pregătite de armata germană pentru a fi desfăşurate în Polonia. Sursa Foto: Captura video Welt.
Baterii de sisteme Patriot, pregătite de armata germană pentru a fi desfăşurate în Polonia. Sursa Foto: Captura video Welt.

Armata germană a început să transfere primele două din cele trei baterii de sisteme Patriot în Polonia. Plecarea convoiului militar din orașul Gnoien din Mecklenburg-Pomerania de Vest a fost filmată de postul german de televiziune Welt. Sistemele de apărare antiaeriană se îndreaptă spre zona orașului Zamość din sud-estul Poloniei. Acesta se află la 60 km de granița cu Ucraina și la 110 km de Lviv, cel mai bombardat oraş vestic de pe teritoriul ucrainean.

Mai mulţi militari ai Bundeswehr sunt prezente în Polonia, începând cu 16 ianuarie, și împreună cu militarii polonezi, se pregătesc pentru instalarea și utilizarea sistemelor de apărare aeriană Patriot.

Scopul desfășurării sistemelor germane de apărare antiaeriană Patriot în Polonia este de a "proteja spațiul aerian al Poloniei și de a consolida flancul estic al NATO".

După cum s-a precizat anterior, Germania a oferit Poloniei mai multe sisteme Patriot după ce doi polonezi au fost uciși de resturile unei rachete în timpul unui atac aerian masiv al Rusiei asupra Ucrainei.

Germania a trimis luni primele două din cele trei unități de apărare antiaeriană Patriot care vor fi trimise în orașul polonez Zamosc, în apropiere de granița ucraineană, unde vor fi desfășurate pentru a preveni orice eventual atac cu rachete.

"Misiunea lor este de a apăra spațiul aerian pe o rază de 30 de kilometri de la granița Poloniei cu Ucraina", a precizat site-ul german NDR despre sistemele Patriot care urmează să ajungă în Polonia

Potrivit NDR, sistemul cuprinde mai mult de 10 elemente, inclusiv radare, unități de comandă și lansatoare, care pot conține între patru și șaisprezece rachete fiecare.

"Unul dintre motivele pentru care Germania va consolida acum flancul estic al NATO din Polonia cu sisteme Patriot este cu siguranță pentru că am văzut cât de repede conflictul dintre Rusia și Ucraina se poate extinde asupra țărilor membre NATO", a declarat pentru Reuters colonelul Joerg Sievers, cel care va comanda unitatea germană din Polonia.

El a subliniat natura defensivă a sistemului de apărare antiaeriană Patriot și a adăugat că în Polonia sunt dislocate și trupe britanice și americane.

"Patriot este un sistem strict defensiv și sperăm că vom fi capabili să asigurăm acolo o protecție suficientă pentru a preveni în viitor atacuri sau accidente precum cel din noiembrie", a adăugat colonelul.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel