Germania își extinde capabilitățile de artilerie

Eduard Pascu |
Data publicării:

Armata germană vrea să își extindă numărul pieselor de artilerile cu un echipament care are un sistem semi-automat de încărcare a proiectilelor. 

Potrivit locotenentului colonel Uwe Kraft, șef al secției de artilerie la Centrul de Dezvoltare a Conceptelor și Capacităților Armatei Germane se intenționează achiziția unor piese de artilerile pentru a crește capacitatea de foc. Singura artilerie tubulară convențională folosită de armata germană este sistemul de artilerie cu autopropulsie Panzerhaubitze (PzH) Krauss-Maffei Wegmann (KMW) 2000, din care un total de 185 au fost livrate până în 2002 de la producția din Kassel. Dar unele dintre acestea au fost vândute în Croația și Lituania. PzH 2000 are o rată ridicată de lovituri deoarece are un sistem semi-automat de încărcare care încarcă automat proiectilul de 155 mm cu sistem de încărcare modulară (MCS) Rheinmetall încărcat manual.

Bombardament de la peste 30 de kilometri

 

Anul trecut, cerința totală a armatei germane a fost redusă de la aproximativ 450 de unități la 260. PzH 2000 a fost, de asemenea, selectat de armatele italiene, olandeze și grecești. Armata greacă are 24 de sisteme, livrate între iulie 2003 și iunie 2004.

Un program de coproducție germano-italian cu Consorzio Iveco-Oto Melara furnizează cele 70 de unități pentru armata italiană. KMW a livrat două unități în 2002. Primele livrări ale celorlalte 68 de la Consorzio Iveco-Oto Melara au avut loc în mai 2007. Sistemul a intrat în serviciul armatei italiene în iunie 2007 și a obținut capacitatea inițială de operare în octombrie 2008. Livrările finale sunt programate pentru 2009.

Armata olandeză a semnat un contract de achiziție pentru 57 de unități, mai târziu redus la 39 de unități și livrările sunt în curs de desfășurare. Excedentul de 18 unități (încă nu a fost construit) a fost oferit armatei australiene, dar a fost refuzat.

În septembrie 2006, PZH 2000 și-a încheiat prima misiune de luptă cu armata olandeză din Afganistan, ca parte a Operațiunii Medusa. În operațiunile împotriva talibanilor, trei PZH 2000 au furnizat sprijin pentru bombardament de la o distanță mai mare de 30 km.

 

PzH 2000 - semiautomat cu magazie de 32 de lovituri


Sistemul de comandă a armelor electrice, furnizat de ESW Extel Systems Wedel, cuprinde dispozitivele automate de ridicare și traversare cu back-up semiautomat, montare directă cu controlul instrumentului electric și control manual.

Tunul de 155 mm L52 a lui PzH 2000 a fost dezvoltat de Rheinmetall DeTec. Lungimea cilindrului este de 52 calibru, iar volumul camerei este de 23 l. Pistolul are un cilindru cromat și un bloc de închidere semi-automată de ridicare cu magazie de 32 de lovituri.

Vezi și: Israel investește în sisteme noi de artilerie 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel