Germania și Franța, acord pentru rachete ușoare ghidate

Eduard Pascu / 04 iul 2019 / 11:11

Compania Diehl din Germania și Safran Electronics & Defense din Franța au semnat un acord de cooperare pentru dezvoltarea unei rachete ușoare ghidate.

Acordul este destinat în primul rând echipării avioanelor de luptă - cum ar fi actuala generație de aeronave de luptă Rafale și Eurofighter Typhoon - și sisteme de aeronave de altitudine medie (MALE). Sistemul de arme va fi, de asemenea, oferit pentru platformele de luptă aeriană de generație următoare, cum ar fi sistemul de luptă francez,  german, spaniol din cadrum programului New-Generation Fighter Tempest condus de Regatul Unit.

Modelul Hussar este conceput pentru a răspunde unei cerințe identificate de forțele aeriene franceze în operațiile de luptă recente și va fi de asemenea oferit Forței Aeriene germane ca un multiplicator de forță pentru aviația sa.

Încă din faza de dezvoltare a conceptului, Hussar este prevăzut ca un sistem de arme tactice cu zgomot redus, de clasă de 20 kg, cu lungimea de 1.000 mm, cu ghidare terminală semi-activă (SAL) o capsula de efecte scalabile de 2,5 kg. În timp ce designul nu a fost încă finalizat, grafica și modelele afișate prezintă un ansamblu de acționare din spate cruciform și o aripă unică pliabilă la mijloc. Muniția va avea un interval de acționare, în funcție de o altitudinea de eliberare, de aproximativ 20 km, cu o eroare circulară probabilă (CEP) de 1m. Racheta va fi optimizată pentru angajarea unor ținte mișcătoare și fixe.

"Conceptul de bază este pentru o muniție necorespunzătoare, deși evoluțiile viitoare ar putea privi adăugarea unui sistem de propulsie", a spus un purtător de cuvânt al companiei Diehl. 

Vezi și: US Air Force au desfășurat avioane F-16C Fighting Falcon în România, la Câmpia Turzii

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy