Primele măsuri la conducerea VJTF NATO: Germania desfăşoară fregata Mecklenburg-Vorpommern în flancul nordic al NATO

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
Foto: Bundeswehr,  fregata „Mecklenburg-Vorpommern”
Foto: Bundeswehr, fregata „Mecklenburg-Vorpommern”

Nava Mecklenburg-Vorpommern a fost trimisă în Atlanticul de Nord, în Marea Nordului şi Marea Baltică.

O fregată germană va consolida flancul NATO în Atlanticul de Nord, în Marea Nordului şi Marea Baltică în următoarele luni, potrivit unui comunicat al Armatei germane, preluat de dpa și Agerpres.

Amiralul de flotilă Thorsten Marx va conduce componenta maritimă a forței de intervenție rapidă a NATO - VJTF (Very High Readiness Joint Task Force), un Grup operativ întrunit cu nivel de reacție foarte ridicat.

VJTF NATO poate reacționa rapid și flexibil la evoluțiile securitate și este considerat vârful de lance al Forței de răspuns a NATO - NRF

Nava de război, cu un echipaj de 210 persoane, a plecat miercuri de la baza navală din Wilhelmshaven, a declarat un purtător de cuvânt al marinei germane.

Această navă va face parte de asemenea din forţa de reacţie rapidă a Alianţei Nord-Atlantice. Potrivit marinei germane, mai multe manevre de amploare ale NATO sunt planificate de exemplu în Marea Baltică.

'Nava va servi timp de şase luni ca navă amiral a noului comandament german al alianţei NATO', a indicat căpitanul fregatei, Hendrik Wißler, conform aceluiaşi comunicat al Bundeswehr.

Cu o lungime de aproape 140 de metri, nava are în dotare două elicoptere.

Nava Mecklenburg-Vorpommern a făcut parte din forţa de reacţie rapidă a NATO timp de mai multe luni anul trecut. Se aşteaptă ca fregata să revină la bază în iulie, potrivit dpa. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel