Germania cumpără rachete antiradar HARM prin Agenția NATO de Suport și Achiziție

Eduard Pascu |
Data publicării:

Departamentul de Stat al SUA a aprobat vinerea trecută o vânzare de armament extern către Germania în valoare de 122,86 milioane dolari.

Berlin a cerut, prin intermediul Agenției NATO de Suport și Achiziție (NSPA), să acționeze ca agent al acesteia, până la 91 de rachete tactice AGM-88E pentru rachete avansate de rachete ghidate și până la 8 rachete AGM-88E AARGM (Captive Air Training), potrivit Agenției americane de cooperare în domeniul securității în domeniul apărării (DSCA).

În contract sunt incluse de asemenea "până la șase sisteme de telemetrie / determinare a zborurilor, înregistrări de date de zbor (FDR), inginerie guvernamentală și contractor, servicii de asistență tehnică și logistică, echipament de suport divers și alte elemente conexe de sprijin logistic și de program",  transmis agenția NATO, adăugând: "Costul total estimat este de 122,86 milioane USD".

Guvernul SUA declară că vânzarea de tehnică militară către partea străină va sprijini politica externă și securitatea națională a Statelor Unite ajutând la îmbunătățirea securității unui aliat al NATO, care este o forță importantă pentru stabilitatea politică și economică în Europa. Este vital pentru interesele naționale ale SUA ca Germania să dezvolte și să mențină o capacitate puternică și de autoapărare.

AGM-88E AARGM este un upgrade la generația mai veche AGM-88B de rachete anti-radar de mare viteză (HARM), pe care Germania le-a achiziționat pentru prima dată în 1988. Rachetele AGM-88E AARGM, în acest caz, vor fi fabricate folosind un amestec de componente noi și secțiuni mai vechi din stocul existent de produse AGM-88B furnizate Germaniei.

Germania nu va avea nici o dificultate să introducă aceste echipamente în forțele lor armate.

Vezi și: Armata rusă va primi noile rachete S-500, dușmanul avionului F-35

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel