Armata rusă va primi noile rachete S-500, dușmanul avionului F-35

Eduard Pascu |
Data publicării:

Noul sistem de apărare antiaeriană va intra în curând în dotarea armatei ruse, a declarat șeful companiei ruse de stat Rostec, Serghei Cemezov, pe postul „Rossia-1”, transmite paginaderusia.

Modelul S-500 este dezvoltat de concernul Almaz-Antey ca o nouă generație de sisteme de rachete antiaeriene, în care se propune aplicarea principiului rezolvarii separate a sarcinilor de distrugere a țintelor balistice și aerodinamice.

Obiectivul principal al complexului este lupta cu rachetele balistice cu rază medie de acțiune, interceptarea de rachete cu rază de până la 3.500 km și, dacă va fi necesar, de rachete balistice intercontinentale în segmentul final al traiectoriei de zbor și, cu anumite limite, în segmentul mijlociu.

De asemenea, printre sarcinile noului sistem antirachetă se află și distrugerea rachetelor de croazieră hipersonice care dezvolta viteze de 5 Mach și peste, aeronave, drone, sateliți la joasă orbită și arme spațiale.

Mass-media rusă și experții militari consideră că S-500 va fi primul sistem de apărare anti-rachetă capabil să vizeze și să neutralizeze în mod fiabil agresorii de tip stealth de generația a cincea, cum ar fi F-35.

"S-500 este o lovitură împotriva prestigiului american", a declarat inginerul șef de la Almaz-Ante, Pavel Sozinov, în presa rusă. "Sistemul nostru neutralizează armele ofensive americane și depășește toate sistemele americane anti-aer și anti-rachete".

Modelul S-500 se bazează pe specificații impresionante și revendicări ambițioase ale producătorului, dar nu toate sunt binevenite în sistemul rusesc de apărare antirachetă. Triumfator-M a fost declarat pentru prima dată finalizat în 2011, producția de serie să înceapă în 2014. Această dată a fost prompt împinsă până la jumătatea anului 2017 și apoi din nou până în 2020. 

Vezi și: Soldații ucraineni au bombardat un radar rusesc tip Zoopark-1 aflat în zona separatiștilor - Video

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel