Germania critică dur atitudinea Ungariei față de China, după ce Budapesta a blocat o declarație împotriva Beijingului

Tudor Curtifan |
Data publicării:
Viktor Orban, premierul Ungariei, împreună că Angela Merkel, cancelarul Germaniei. Sursă foto: Orbán Viktor Facebook
Viktor Orban, premierul Ungariei, împreună că Angela Merkel, cancelarul Germaniei. Sursă foto: Orbán Viktor Facebook

Șeful diplomației germane s-a lansat într-un val de critici la adresa Ungariei, după ce Budapesta a blocat o declarație comună a Uniunii Europene împotriva Chinei.

Criticile Germaniei vin după ce la mijlocul lunii aprilie, după cum anunța și DefenseRomania la vremea respectivă, Ungaria a blocat o declaraţie a Uniunii Europene care critica noua lege chineză a securităţii în Hong Kong. 

Argumentul Ungariei a fost că UE are deja „prea multe probleme cu China.

China şi UE au impus la 22 martie sancţiuni după legea talionului în urma acuzaţiilor Occidentului privind abuzuri ale drepturilor omului în Xinjiang.

Budapesta a sprijinit cu reticenţă sancţiunile UE luna trecută, numindu-le "inutile" şi l-a primit pe ministrul chinez al apărării într-o vizită oficială la câteva zile după decizia Bruxellesului de instituire a sancţiunilor.

Acum ministrul german de externe Heiko Maas, a criticat în termeni duri Ungaria precizând că e „absolut de neînțeles” decizia Budapestei de a bloca o declarație comună a UE în care Bruxelles-ul acuză China de reprimarea violentă a democrației în Hong Kong, informează Politico.

„Nu este prima dată când Ungaria se separă de Uniunea Europeană când vine vorba de problema Chinei”, le-a declarat șeful diplomației germane jurnaliștilor, după întrevederea Consiliului de Politică Externă a Uniunii Europene, care a avut loc ieri.

Ungaria este un beneficiar important al investiţiilor chineze. În trecut, atât Ungaria, cât şi Grecia, unde compania COSCO Shipping din China deţine un pachet majoritar de acţiuni în cel mai mare port al Greciei, au blocat declaraţiile UE asupra Chinei.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel