Germania comandă 31 de elicoptere NH90 pentru forţele sale navale

Eduard Pascu |
Data publicării:

Germania a comandat joi 31 de elicoptere multirol NH90 pentru echiparea fregatelor din cadrul marinei sale, un contract evaluat de armata germană - Bundeswehr - la 2,7 miliarde de euro, a anunţat Airbus, liderul consorţiului NHIndustries (NHI), citat de AFP.

Aparatul este produs de consorţiul NH Industries, care reuneşte Airbus Helicopters, Leonardo (Italia) şi Fokker (Olanda). Peste 427 de aparate NH90 de toate tipurile au fost livrate până în prezent către zece ţări.

Această nouă comandă - după cea din octombrie privind livrarea a 10 elicoptere NH90 pentru forţele speciale franceze, oferă perspective pentru Airbus Helicopters, transmite Agerpres.

Portofoliul de comenzi a fost "în scădere cu 40% până la 50% faţă de 2019" din cauza incertitudinilor legate de epidemia de COVID-19, a declarat recent preşedintele Airbus Helicopters, Bruno Even, cotidianului francez Les Echos.

Citește și: Germania a primit primul elicopter NH90 Sea Lion modernizat

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel