Georgia sprijină consolidarea pozițiilor NATO în bazinul Mării Negre

S.I. Catalin / 15 feb 2019 / 21:04

Georgia sprijină cu entuziasm consolidarea pozițiilor NATO în bazinul Mării Negre, a declarat ministrul georgian de externe David Zalkaliani, în marja conferinței de securitate de la München.

Diplomatul georgian a ținut un discurs la un eveniment dedicat problemelor de securitate în Marea Neagră, în care el s-a concentrat pe necesitatea de a consolida rolul NATO în regiune, potrivit Georgia Online, citat de Pagina de Rusia.

Ministrul georgian de externe, David Zalkaliani, a declarat că este timpul ca NATO să ofere o strategie mai cuprinzătoare pentru regiunea Mării Negre, deoarece ,,o Europă sigură este de neimaginat fără o Marea Neagră securizată", potrivit site-ului agenda.ge.

Potrivit lui Zalkaliani, întărirea pozițiilor Alianței Nord-Atlantice în bazinul Mării Negre va contribui la stabilirea păcii și a stabilității. Georgia, a spus el, va susține cu entuziasm o astfel de activitate a NATO.

În același timp, ministrul a subliniat că parteneri puternici și de încredere în Marea Neagră sunt importanți pentru Alianța însăși, deoarece Moscova încearcă să-și întărească hegemonia în regiune.

„Nimeni nu trebuie să fie surprins de faptul că NATO este îngrijorată în mod deosebit de anexarea Crimeei de către Rusia, de criză pe care a creat-o în estul Ucrainei și în Marea Azov. Toate acestea evidențiază strategia Rusiei: să folosească forța pentru a-și atinge obiectivele politice în detrimentul altor state suverane din regiune. Este evident că scopul Rusiei este de a intimida aliații Occidentului din regiune și de a crea noi linii de divizare și așa-numitele „sfere de influență în Europa”, a spus Zalkaliani.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy