Georgia sprijină consolidarea pozițiilor NATO în bazinul Mării Negre

S.I. Catalin |
Data publicării:
Georgia
Georgia

Georgia sprijină cu entuziasm consolidarea pozițiilor NATO în bazinul Mării Negre, a declarat ministrul georgian de externe David Zalkaliani, în marja conferinței de securitate de la München.

Diplomatul georgian a ținut un discurs la un eveniment dedicat problemelor de securitate în Marea Neagră, în care el s-a concentrat pe necesitatea de a consolida rolul NATO în regiune, potrivit Georgia Online, citat de Pagina de Rusia.

Ministrul georgian de externe, David Zalkaliani, a declarat că este timpul ca NATO să ofere o strategie mai cuprinzătoare pentru regiunea Mării Negre, deoarece ,,o Europă sigură este de neimaginat fără o Marea Neagră securizată", potrivit site-ului agenda.ge.

Potrivit lui Zalkaliani, întărirea pozițiilor Alianței Nord-Atlantice în bazinul Mării Negre va contribui la stabilirea păcii și a stabilității. Georgia, a spus el, va susține cu entuziasm o astfel de activitate a NATO.

În același timp, ministrul a subliniat că parteneri puternici și de încredere în Marea Neagră sunt importanți pentru Alianța însăși, deoarece Moscova încearcă să-și întărească hegemonia în regiune.

„Nimeni nu trebuie să fie surprins de faptul că NATO este îngrijorată în mod deosebit de anexarea Crimeei de către Rusia, de criză pe care a creat-o în estul Ucrainei și în Marea Azov. Toate acestea evidențiază strategia Rusiei: să folosească forța pentru a-și atinge obiectivele politice în detrimentul altor state suverane din regiune. Este evident că scopul Rusiei este de a intimida aliații Occidentului din regiune și de a crea noi linii de divizare și așa-numitele „sfere de influență în Europa”, a spus Zalkaliani.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel